Roda De Premsa
  • El diputat de CseM, Iñaki Vallejo, valora que aquesta retirada suposa el reconeixement per part del PP de les irregularitats que ha dictaminat el Consell Jurídic Consultiu.

L’agrupació ciutadana, Castelló en Moviment, ha valorat la intervenció del vicepresident de la Diputació, Vicent Sales, en el ple de la Diputació. El dirigent popular va desvetllar la venda de les accions dels regidors del PP de l’Ajuntament de Villahermosa de l’empresa Pellets de Villahermosa, el que per al diputat de la formació municipalista, Iñaki Vallejo, evidència «els dubtes que fins i tot té el PP sobre la legalitat i l’absència d’ètica que hi ha en aquest cas».

El PP ha intentat amagar aquest informe demolidor i pretén cobrir-se les esquenes venent les seues participacions.

La setmana passada Castelló en Moviment va anunciar en una roda de premsa el dictamen del Consell Jurídic Consultiu, el qual descriu la constitució d’aquesta empresa per part de l’Ajuntament presidit per Luis Rubio d’un «possible il·lícit administratiu». El diputat Vallejo, arran d’aquest dictamen, va sol·licitar la dimissió del diputat Luis Rubio. El portaveu dels municipalistes ha ratificat la postura del seu grup polític i ha declarat que «el PP ha intentat amagar aquest informe demolidor i pretén cobrir-se les esquenes venent les seues participacions. Si no haguérem denunciat en el ple la manca de transparència i publicitat, no ens haguérem assabentat d’aquest fet».

Tot i la venda de les accions, la constitució d’aquesta empresa es pot declarar nul·la per un Tribunal contenciós-administratiu.

Aquest fet per a Vallejo suposa «el reconeixement de les irregularitats d’aquest cas. Les declaracions de Sales van ser clarificadores». El diputat fa referència a la intervenció del vicepresident de la Diputació en què assenyalava que «davant les opinions dispars entre la secretaria i el Consell Jurídic els regidors decideixen vendre les seues participacions per a evitar-se més enrenous jurídics», un fet que no havia transcendit encara a l’opinió pública.

Des de l’agrupació electoral assenyalen que «tot i la venda de les accions, la constitució d’aquesta empresa es pot declarar nul·la per un Tribunal contenciós-administratiu, tal com emfatitzen en les seues conclusions els membres del Consell Jurídic. Per aquest fet pensem que cal dissoldre-la».