GhostBike CsenBici
  • En el ple de juny es debat una proposició dels municipalistes que demana reduir el límit de velocitat, canvis en el disseny urbà, i, situar panells informatius entre altres mesures.

Pacificar el trànsit amb peatonalitzacions, reducció de velocitat en carrers, panells informatius en els encreuaments més conflictius o passos elevats, entre altres mesures, consten en la proposició de Castelló en Moviment que el ple de l’Ajuntament debatrà aquest dijous 22 de juny.

El portaveu de la formació municipalista explica que «per a evitar ferits i morts en accident de tràfic cal un nou disseny urbà que prioritze els vianants». A l’estat espanyol el 2017 ja s’han produït 21 morts. Des de Castelló en Moviment recorden que la comarca de la Plana porta un any tràgic, amb l’atropellament mortal d’un ciclista el gener en el Grau de Castelló, i la mort per atropellament d’un xiquet de 13 anys a Borriana. Segons les dades oficials, en els últims cinc anys hi ha hagut 251 accidents amb víctimes en vies interurbanes de les comarques castellonenques.

La Plana porta un any tràgic, amb l’atropellament mortal d’un ciclista en el Grau de Castelló, i la mort per atropellament d’un xiquet de 13 anys a Borriana.

Del Señor ha fet referència a la ciutat Pontevedra, la qual defineix com «un exemple en mobilitat i reducció d’accidents tot i les evidents diferències». Segons ha detallat el regidor la ciutat gallega ha aconseguit reduir els sinistres greus en un 90%, i, que el 70% dels desplaçaments es facen a peu. El regidor de la formació municipalista afegeix que «no es tracta de copiar sense criteri les mesures d’una ciutat molt diferent de la nostra, però, si cal analitzar aquelles mesures que ens poden servir per a evitar accidents i morts, i conéixer exemples que demostren que si es pot».

«Cap mort en accident és moralment acceptable. Cal treballar per evitar-los» ha finalitzat Del Señor

El portaveu de l’agrupació electoral ha assenyalat que la proposta de Pla Visió Zero introdueix una bateria de mesures com les zones 20 km/h en carrers amb major afluència de públic infantil com per la proximitat a col·legis i parcs, i ampliar les zones 30 km/a tot el nucli urbà. «Cap mort en accident és moralment acceptable. Cal treballar per evitar-los» ha finalitzat Del Señor.