Pleno Ordinario
  • L’agrupació electoral indica que posposar la modificació de crèdit al ple del 13 de Juliol permetia assolir un acord entre els signants del Pacte del Grau.

En l’ordre del dia del ple municipal de juny es contemplava una modificació de crèdit de 14,5 milions d’euros. Es tracta d’una operació per a introduir canvis en la planificació econòmica de l’Ajuntament. Aquest tipus de decisions necessiten l’aprovació plenària ja que comporta un canvi significatiu sobre el pressupost municipal.

Tractàvem d’assolir un acord per desencallar la bossa d’habitatge, pel que plantejàvem 15 dies més de negociació.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha detallat que el seu grup polític sol·licitava posposar la modificació de crèdit al plenari del 13 de Juliol. «Tractàvem d’assolir un acord per desencallar la bossa d’habitatge, pel que plantejàvem 15 dies més de negociació. No hi havia cap impediment tècnic pel que lamentem que el govern s’alçara de la taula per a buscar al PP abans què seguir parlant amb nosaltres» ha explicat el regidor, i ha afegit «d’això tracta aquest nou temps polític, una forma de governar basada en buscar aliances i enteniment. Si el govern municipal hagués mostrat més voluntat de diàleg no hagueren necessitat pactar amb el PP» ha valorat Del Señor.

 

INTERVENCIÓ DE XAVI AL PLENARI SOBRE LA NEGOCIACIÓ.

Amb aquestes declaracions la formació municipalista reitera la posició expressada en el ple de l’Ajuntament. En concret Del Señor fa referència a la viabilitat de la proposta sobre habitatge dels municipalistes la qual, segons assenyala, introdueix garanties per a incentivar els propietaris d’habitatges buits a llogar-los a persones amb escassos recursos a un preu assequibles. El dret a l’habitatge ha estat una de les prioritats de la formació municipalista des què va entrar a l’Ajuntament. Del Señor assenyala que «seguirem treballant de forma constructiva amb propostes viables per aconseguir augmentar el parc municipal d’habitatges socials. El govern municipal ha de reflexionar sobre la seua deriva amb aquestes sorprenents aliances».