- La quantia per a subvencions competitives per criteris objectius només és de 200.000 euros més.
Durant les últimes 2 setmanes, les comissions de la Diputació han aprovat amb la majoria absoluta del Partit Popular un total de 20 convenis singulars entre l’entitat provincial i diferents ajuntaments de Castelló per un import total de 1’5 milions d’euros inclosos dins de les Inversions Financerament Sostenibles on es destinarà el superàvit de l’any. A més, també durant aquesta setmana s’han aprovat les bases per a les subvencions competitives també catalogades com a Inversions Financerament Sostenibles.
Durant aquesta setmana s’han aprovat les bases per a les subvencions competitives també catalogades com a Inversions Financerament Sostenibles.
«Per què alguns ajuntaments reben Inversions Financerament Sostenibles nominals directes i altres han de presentar projectes i sotmetre’s a un procés competitiu? Perquè així ho decideix el Partit Popular. Ens volen fer creure que les inversions nominals són per als projectes més urgents, però eixa urgència també la determina arbitràriament Moliner, perquè amb alguns alcaldes ni es reuneix. Moliner repartís les inversions a dit entre els ajuntaments amics», considera el diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo.
Per què alguns ajuntaments reben Inversions Financerament Sostenibles nominals directes i altres han de presentar projectes i sotmetre’s a un procés competitiu?
L’import total d’eixos 20 convenis singulars és de 1’5 milions d’euros, mentre que per a subvencions competitives hi ha 1’7 milions. A més, mentre que cada subvenció tindrà com a import màxim 70.000 euros, hi ha convenis singulars de fins a 150.000 euros, més del doble.
«Als alcaldes d’esta província, tant del PP com del PSOE, els surt més rendible guanyar-se el favor de Moliner i aconseguir convenis singulars, que esforçar-se en presentar els millors projectes per a les subvencions de la Diputació, perquè la quantia total és menor», comenta el diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, qui considera que «els diners públics s’han d’invertir en criteris objectius per evitar la reproducció de xarxes clientelars tan habituals a Castelló».