Luis Rubio
  • Es tracta de la Tècnica de Gestió Econòmica Pressupostària, germana de Carlos Prades Albalat, regidor d’urbanisme del PP d’Onda durant la legislatura 2011-2015. L’agrupació ciutadana detecta en la plantilla del Consorci a 35 persones vinculades al PP entre familiars i membres del Partit Popular.

La fiscalització del procés per a incorporar un funcionari interí al Consorci de Bombers ha conduït a l’agrupació ciutadana a localitzar el vincle entre l’aspirant seleccionada i un ex-regidor del PP.

Aquest maig el BOP publicava la llista d’aspirants per via d’un concurs-oposició a Tècnic de Gestió Econòmica Pressupostària del Consorci de Bombers. Segons la seua Relació de Llocs de Treball es tracta d’un càrrec de funcionari A (A2), i s’ubica en els Serveis Centrals del Consorci. La documentació recaptada per CseM confirma que l’aspirant seleccionada és Maria Victória Prades Albalat. Anteriorment va ser la directora de l’Oficina de la Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC) a Onda.

Ja sumem un total de 35 persones directament vinculades amb el PP, entre familiars i candidats, en el Consorci dirigit pel diputat Luis Rubio.

El diputat Iñaki Vallejo ha declarat: “no dubtem de la legalitat del procés, ni de la professionalitat de la candidata seleccionada. Sols assenyalem que amb aquesta incorporació ja sumem un total de 35 persones directament vinculades amb el PP, entre familiars i candidats, en el Consorci dirigit pel diputat Luis Rubio”.

El germà de la nova tècnica del Consorci és Carlos Prades Albalat, ex regidor d’Onda. Va ser el candidat número 4 en les llistes de les eleccions municipals del 2011 i va desenvolupar la seua tasca política com a tinent alcalde d’urbanisme fins el 2015. En les últimes eleccions municipals figurava com a suplent en les llistes del PP. Al Consorci també hi treballen, entre d’altres, les cunyades de Luis Rubio (Maria Isabel Diaz i Ester Diaz), l’alcalde del Castillo de Villamalefa des del 2007 (Diego Gallén), un candidat del PP de Sogorb el 2011 (Gregorio Hernández), i el fill del ex delegat del govern pel PP Ximo Borrás (Jordi Borrás).

Durant la legislatura en què ocupava la regidoria d’urbanisme, l’Ajuntament d’Onda va cedir al Consorci de Bombers una parcel·la de 1.200 metres quadrats per a construir el parc de bombers voluntaris. Una obra adjudicada el 2012 a l’empresa Civicons, en la qual el Consorci de Bombers va invertir 823.520 euros.