Declaracions Regidors
  • La regidora Paz Beltran denúncia que una família de Castelló ha estat desnonada aquest agost, es van quedar al carrer els primers dies i ara es troben malvivint en una tenda de campanya.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, ha informat que «una família de Castelló ha estat desnonada del seu habitatge aquest agost, es van quedar al carrer els primers dies i ara es troben malvivint en una tenda de campanya».

La regidora denúncia que «l’Ajuntament és coneixedor d’aquest cas però els seus protocols han fallat de nou. Es tracta d’un matrimoni amb els dos conjugues amb un grau de discapacitat major del 65%. Lamentem que les mesures d’emergència habitacional no estiguen a l’altura de la necessitat ciutadana existent».

Alhora, Beltrán reclama solucions, les quals considera que són «un pis pont de forma urgent, activar el protocol municipal de coordinació en cas de desnonament aprovat en plenari i ampliar el parc públic d’habitatge social». Aquesta última proposta és una de les mesures del «Pla Castelló, ara» de la formació assembleària incloses en el pressupost municipal amb 1 milió d’euros destinat a la compra de nou habitatge. Per a Castelló en Moviment «es tracta d’un dret humà, el qual també es contempla en l’article 47 de la Constitució, i està sent vulnerat de forma persistent pel que cal lluitar amb força perquè es garantisca».

Beltrán ha emfatitzat que «volem solucions immediates per a garantir el dret a l’habitatge. En els últims mesos la pujada dels preus de lloguer està provocant un augment de desnonaments per impagaments de lloguer. El cas d’aquesta família no és únic, es tracta d’un problema que afecta centenars de persones».