Roda De Premsa
  • Els ens dependents de Luis Rubio no respecten la Llei 2/2015 de Transparència.

El diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, presentarà una reclamació al Consell de Transparència de la Generalitat Valenciana pels incompliments de la Llei Valenciana de Transparència tant en l’Ajuntament de Villahermosa del Rio com en el Consorci de Bombers de la Província de Castelló. «El portal de transparència de l’Ajuntament de Villahermosa del Rio creat per la Diputació no conté ni un sol document, i el Consorci de Bombers no té ni tan sols portal de transparència. Els dos ens haurien d’esta regulats per la Llei de Transparència, que ja fa 2 anys que es va aprovar», ha comentat Iñaki Vallejo, el representant en la Diputació de Castelló en Moviment

La gestió de Luis Rubio tant a l’Ajuntament de Villahermosa del Rio com al Consorci Provincial de Bombers està plena de polèmica i d’irregularitats.

En eixe sentit, el diputat de Castelló en Moviment planeja registrar dues reclamacions per al Consell de Transparència de la Generalitat Valenciana, encarregada de vetllar pel compliment de la llei i amb capacitat d’imposar sancions als ens que la respecten de fins a 400.000 euros. La llei obliga a ajuntaments i òrgans dependents a publicar la informació econòmica i pressupostària –inclosos tots els contractes-; la informació jurídica; i el resum de personal i d’alts càrrecs.

Anem a demanar al Consell de Transparència que revise la gestió de l’ajuntament i del Consorci.

«La gestió de Luis Rubio tant a l’Ajuntament de Villahermosa del Rio com al Consorci Provincial de Bombers està plena de polèmica i d’irregularitats, però sembla que no té massa interès en esclarir eixos dubtes sobre la seua gestió, perquè les institucions d’ell dependents no fan cap esforç per complir la legislació vigent en esta matèria. Li anem a demanar al Consell de Transparència que revise la gestió de l’ajuntament i del consorci i que vetlle pel compliment del dret a la informació», afegeix Vallejo, que este dilluns portarà al Ple de la Diputació una moció per demanar la dissolució de l’empresa Pellets Villahermosa SL, considerada irregular pel Consell Jurídic Consultiu.