Luis Rubio
  • L’agrupació ciutadana considera el Consorci una entramat clientelar del diputat i alcalde de Villahermosa, Luis Rubio.

El diputat per Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha valorat els vincles que han constatat entre la plantilla del Consorci de Bombers de Castelló i el Partit Popular. Aquest organisme dependent de la Diputació Provincial està presidit des del 2007 pel diputat del PP Luís Rubio, i segons assenyala Vallejo, «concentra en la seua plantilla prop de mig centenar de persones directament relacionades amb el PP entre alcaldes, candidats i familiars».

Concentra en la seua plantilla prop de mig centenar de persones directament relacionades amb el PP entre alcaldes, candidats i familiars.

Segons la investigació de l’agrupació electoral al Consorci de bombers exerceixen dos cunyades de Luis Rubio, a més del marit d’una d’elles. «Per si fóra poc, també treballa el seu gendre, els alcaldes del PP de Fuentes de Ayódar, Castillo de Villamalefa, Llucena i Figueroles, així com gairebé trenta candidats del PP» ha informat el diputat Vallejo.

El PP continua teixint una xarxa clientelar per garantir la seua permanència en el poder.

Es tracta d’una realitat que ha estat denunciada repetidament per la formació assembleària. Iñaki Vallejo considera que «aquests tipus de comportament no poden ser acceptables políticament. Un servei públic ha de basar-se en el mèrit i la capacitat de la seua plantilla, i no en els cercles d’amics i familiars. A banda que no és ètic, resulta ineficaç i degrada la democràcia».

Finalment, des de Castelló en Moviment ha assenyalat que Luis Rubio, diputat i alcalde de Villahermosa, està també esquitxat per la constitució de l’empresa mixta Pellets de Villahermosa, la qual ha estat definida d’«irregular» pel Consell Jurídic Valencià. Des de Castelló en Moviment consideren que «el PP continua teixint una xarxa clientelar per garantir la seua permanència en el poder».