Iñaki Dipu
  • Vallejo registra una moció perquè la Diputació anul·le el contracte per serveis i treballe en un nou contracte de gestió amb clàusules socials.

La gestió de la Piscina Provincial tornarà al Ple de la Diputació a petició de Castelló en Moviment. Quatre mesos i mig després del seu tancament, enmig de l’embolic judicial entre Aiguagest i la Diputació per la rescissió de l’anterior contracte de gestió, el diputat provincial de la formació assembleària ha registrat una moció que es debatrà al Ple de la setmana que ve per demanar la nul·litat del contracte per serveis que la Diputació va aprovar en agost i que havia de vèncer el 31 de desembre, però que encara no s’ha fet efectiu.

En la moció, Castelló en Moviment torna a demanar que la Diputació negocie amb l’Ajuntament la cessió de la Piscina per millorar la seua gestió en coordinació amb la de la resta d’instal·lacions públiques del terme municipal; i, en cas de desestimar-se aquesta opció, que es prepare una nova licitació per contracte de gestió que incloga clàusules socials perquè la Piscina siga un veritable servei públic. «La millor solució seria la cessió de la Piscina a l’Ajuntament garantint la subrogació de la plantilla, seria el model més eficient. Però ni Diputació ni l’Ajuntament semblen per la labor», considera Vallejo que, assumint eixa opció com poc probable, aposta com a mínim per la recuperació del contracte de gestió incloent clàusules socials.

«El President de la Diputació, Javier Moliner, ens va dir en agost que feien el contracte de serveis per agilitzar la reobertura i garantir la continuïtat laboral de la plantilla: no s’han complit cap dels dos objectius, la Piscina continua tancada i la Diputació s’ha oblidat del tema. Pensem que eixe contracte per serveis ja no té sentit: al no ser el mateix tipus de contracte que l’anterior, podria dificultar la subrogació de la plantilla, que ja ha patit 4 mesos d’atur; i, a més, era un contracte que només valorava el menor preu i l’experiència del director, demanem que s’incloguen clàusules socials perquè la Piscina Provincial tinga una veritable vocació de servei públic, amb ofertes específiques per a clubs esportius, per a col·lectius en risc d’exclusió, o per a esportistes amb discapacitat», considera el diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo.

La inversió de 250.000 euros prevista per a eixe contracte de serveis s’ha repetit en els Pressupostos de la Diputació de 2018, malgrat que la licitació aprovada en agost vencia en desembre de 2017. A més, el cost total de la Piscina Provincial per a 2018 és de 500.000 euros d’inversió: «si s’assumeix que la Piscina Provincial tindrà pèrdues, com a mínim que siga una inversió per ampliar els servies públics, no per enriquir només a una empresa amiga», afegeix Vallejo.