Anna Peñalver
  • Per als municipalistes la demora en rebre informació confirma la manca de mecanismes municipals per a verificar el compliment de les condicions establertes en els grans contractes privats.

La formació assembleària, Castelló en Moviment, ha reiterat en la comissió informativa de l’Ajuntament la necessitat d’augmentar la supervisió sobre els serveis municipals gestionats per empreses privades. La regidora Anna Peñalver ha explicat que «portem gairebé un any sense resposta a la majoria de requeriments que fem per esbrinar la situació de les plantilles dels serveis municipals privatitzats. Aquesta tardança demostra el desconeixement i el desinterés respecte a les condicions d’aquests treballadors i treballadores».

Una de les preguntes sense resposta, realitzada en gener del 2017, sol·licita conéixer el mecanisme que empra l’Ajuntament per a verificar el compliment de les condicions establertes en aquests contractes respecte al personal que ha de cobrir aquests serveis. Peñalver valora que «parlem de centenars de treballadors i treballadores, els quals estan oferint serveis públics essencials per a la ciutadania. L’Ajuntament ha de vetllar perquè les empreses complisquen allò que van prometre en matèria laboral i, en canvi, no ho fa». A més a més, la regidora ha afegit que «sempre demanem en cada nova pròrroga d’un servei privatitzat saber el mecanisme per a controlar el compliment de les condicions referents al personal. Malauradament no ens responen».

Castelló en Moviment advoca per recuperar per al sector públic els serveis privatitzats. La regidora indica que «mentre el govern municipal no faça passos en aquesta direcció el mínim és inspeccionar que grans contractes com la neteja de la ciutat, de les escoles, o de les dependències municipals, tenen el personal promès i amb les condicions que es van establir en l’adjudicació del contracte». La demora en rebre resposta a les seues preguntes és valorada pels municipalistes «com una evidència del descontrol i la laxitud en un àmbit primordial per als acords del Pacte del Grau. La nostra insistència pretén aconseguir millorar les condicions laborals de les plantilles i la qualitat dels serveis públics» ha declarat Peñalver.