Cessament Lafuente
  • L’agrupació electoral ha registrat una moció d’urgència demanant el seu cessament. Lafuente, candidat del PSOE a les eleccions municipals, va renunciar a ser regidor per a ocupar una plaça en què cobra 90.059 euros bruts.

El cas Lafuente entrarà en el despatx extraordinari dels temes a debatre en el ple el pròxim 23 de febrer de l’Ajuntament de Castelló. Una moció d’urgència registrada per Castelló en Moviment insta a l’equip de govern al cessament d’aquest càrrec de lliure designació.

L’agrupació electoral es va assabentar a principis de febrer pels mitjans de comunicació del nomenament de Juan Ángel Lafuente com a Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l’Ajuntament de Castelló. Lafuente era candidat del PSOE a les últimes eleccions municipals i va renunciar a ser regidor després de la dimissió de Carmen Oliver, regidora socialista, el gener del 2016. Xavi del Señor es pregunta «com expliquem a la ciutadania que un candidat a regidor prefereix una plaça en l’Ajuntament per a cobrar 40.000 euros més? Pensem que l’equip de govern s’està equivocant i ha de rectificar. Encara estem temps».

El portaveu de la formació municipalista, Xavi del Señor, ha explicat que «pretenem convertir en iniciativa política el malestar ciutadà que generen aquests nomenaments a dit, amb major motiu després que Lafuente renunciara a ser regidor, segons tot apunta, per a ocupar una plaça confeccionada a la seua mesura».

En la moció la formació ciutadana demana que el nou nomenament es faça de manera urgent atenent a criteris de capacitat, conveniència, idoneïtat i ètica pública. Per als municipalistes, per veu de Del Señor, «aquesta plaça és necessària per a la recaptació de fons europeus i fa massa temps que està vacant. L’ajuntament ha perdut un any i probablement algunes oportunitats d’obtenir recursos econòmics per a tirar endavant interessants projectes per a la ciutat».