Auditoria
  • L’agrupació electoral considera que és responsabilitat institucional abordar aquelles irregularitats detectades.

Les compareixences de la Comissió d’investigació de la Junta de festes han arribat a la seua fi. Després de mesos de declaracions la investigació entra en la seua última fase, l’elaboració del Dictamen.

El regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, el qual ha assistit a totes les sessions, ha valorat aquest període de testimoniatges com la constatació de les seues sospites, «destrucció de la comptabilitat, incompliment de la Llei de Contractes, impagaments sistemàtics de l’IVA, i diferents alcaldes i equips de govern que tot i conéixer-ho, ho consentien».

A més, ha justificat la necessitat de realitzar les compareixences, «davant la falta de documentació per a saber com funcionava la Junta de festes aquests anys», i ha assenyalat com «una manca de deferència cap al consistori i la ciutadania» que els càrrecs polítics del PP hagen contestat per escrit, en referència a Alberto Fabra, Alfonso Bataller i Joaquín Torres. Per la seua banda, el president de la Comissió d’investigació, el regidor assembleari Xavi del Señor, també ha expressat que «lamenta que els últims alcaldes i regidors no hagen assistit a una convocatòria de l’Ajuntament al qual van representar».

En aquesta última etapa de la Comissió, segons ha declarat Vallejo, Castelló en Moviment parteix de la voluntat d’arribar a un consens entre els diferents grups polítics per realitzar el Dictamen. A més, consideren que una responsabilitat institucional «afrontar aquelles irregularitats detectades en l’àmbit d’hisenda, de la seguretat social, o de la comptabilitat».

Del Señor ha explicat que «esperem un treball seriòs i argumentat per tal d’arribar a un consens, i aconseguir enfortir entre tots i totes unes festes lluny de les irregularitats dels anys passats».