Photo 2018 02 08 13 50 48
  • La regidora Peñalver junt amb l’eurodiputada per Esquerra Unida, Marina Albiol, denuncien que l’estudi del CETA encarregat per l’Ajuntament a la Cambra de Comerç és una ‘còpia i pega’ i no aborda els efectes sobre l’economia local.

La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, i la diputada al Parlament Europeu per Esquerra Unida, Marina Albiol, han denunciat que l’estudi sobre l’impacte del CETA -un tractat de comerç entre la Unió Europea i Canadà- en l’economia local encomanat per l’Ajuntament de Castelló a la Cambra de Comerç és un plagi.

Segons ha explicat Anna Peñalver «ens sentim estafats. Com a regidores d’aquest Ajuntament, però sobretot com a ciutadans i ciutadanes de Castelló. És un despropòsit copiat i pegat de diverses fonts sense citar-les». La regidora de la formació municipalista ha sumat a les seues declaracions la petició al govern municipal per «saber si ja s’ha pagat a la Cambra de comerç i, si és així, que es retornen els diners que els castellonencs i les castellonenques ens hem gastat». L’Ajuntament de Castelló va viure un cas semblant el febrer del 2016 amb el plagi del Pla de Turisme, el qual va costar 17.000 €, i es va cancel·lar de mutu acord el contracte amb l’empresa responsable.

En el cas de l’informe del CETA es va encomanar després que s’aprovara una moció de Castelló en Moviment instant a realitzar un estudi independent sobre l’impacte real del CETA en l’economia local castellonenca, que incloga una roda de consultes amb la societat civil. En aquest sentit Marina Albiol, involucrada des del Parlament Europeu en la investigació i denúncia d’aquests tractats de comerç, ha indicat que «a banda del plagi l’estudi sols té 10 pàgines sobre Castelló i clarament parcials. La Cambra de comerç l’ha subcontractat a ‘Andersen tax & legal’, una de les multinacionals que es beneficiarà per aquests tractats, i, sols s’ha recollit l’opinió de 3 associacions de la patronal obviant a col·lectius ecologistes, sindicats, entitats veïnals o a la Universitat».

Finalment la regidora Peñalver ha exigit «el compliment de la moció amb un nou estudi rigorós i veritablement independent, no interessat, que valore l’impacte local del CETA a Castelló. Gràcies al treball en el Parlament europeu del grup de l’Esquerra Europea, del qual forma part Marina Albiol, som coneixedors dels perills que comporta per a l’economia local. Estem alertats davant les conseqüències que tindrà pel que no podem quedar-nos de braços plegats».