Photo 2018 07 08 11 25 57
  • La formació assembleària ha organitzat este dimecres i dijous dues taules rodones per escoltar les explicacions d’algunes associacions que han al·legat al Pla General d’Ordenació Urbana.

Castelló en moviment va organitzar esta setmana dues taules rodones amb diferents associacions de la ciutat per escoltar les seues explicacions sobre les al·legacions presentades al document estructural del Pla General d’Ordenació Urbana i ajudar així a fixar la posició de la formació assembleària en la votació d’eixes al·legacions.

La primera taula va estar centrada en patrimoni ambiental, històric i cultural i van participar la comunitat de regants del Vedat Arrosser, l’associació el Pinot, Gecen i l’Associació de Veïns Sant Joan del Riu Sec; a la segona, centrada en els barris, van participar l’Associació de Veïns San Bernardo, l’Associació de Veïns del Grup Roser, l’Associació de Veïns del Grup San Agustín i San Marcos i el col·lectiu Castelló en Bici.

«L’urbanisme no és una tasca tècnica, tot i que té uns requisits tècnics inqüestionables, sinó que és un camp que abasta tota la societat i el disseny del Pla General ha de condicionar com ha de canviar Castelló en les pròximes dos dècades, per això, a més d’escoltar als tècnics de l’Ajuntament i de revisar el dictamen tècnic que es realitzarà a les al·legacions, hem volgut escoltar directament les opinions de qui ha registrat al·legacions, per tindre una posició política més ferma a l’hora de negociar el sentit del nostre vot amb l’equip de govern», explica el portaveu de Castelló en moviment, Xavi Del Señor.

La tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana es troba ara mateix en un moment clau. Després del registre de les al·legacions al document estructural, un gabinet extern està dictaminant-les jurídicament i després es votaran de nou al Ple. A més, en paral·lel, s’està concloent el document pormenoritzat del Pla, que inclou el detall de com ha de ser la ciutat, que també haurà de ser sotmès a exposició pública.

«L’aprovació del Pla General és la gran tasca d’esta legislatura i pensem que ens l’hem de prendre amb una importància central. A més, eixa tramitació no és ni molt menys una tasca tècnica, ha de definir quin serà el model de ciutat de Castelló per al futur i nosaltres anem a treballar per allunyar al màxim eixe Pla del model de tauler de Monopoly i de terreny per a l’especulació en el que havíem viscut en els temps de governs del PP», afegeix Del Señor.