Cessament Lafuente
  • Els municipalistes valoren demanar la compareixença de l’alcaldessa per al ple de març perquè explique a la ciutadania el cas Lafuente.
  • Assenyalen que l’equip de govern pretén camuflar com si fora un cessament la no renovació de la comissió de serveis.

La formació assembleària ha mostrat la seua cautela davant l’anunci de la Junta de Govern de cessament de Juan Angel Lafuente. El seu portaveu Xavi del Señor considera que l’acord que es va assolir en el ple de l’Ajuntament «es vol convertir en una espècie de cessament en diferit, és a dir, sembla que pretenen esperar a la revisió semestral de la comissió de serveis per a no prorrogar-lo.» El regidor fa referència a la moció de la formació assembleària en la qual es proposava el cessament i substitució de Juan Ángel Lafuente. En el passat plenari de febrer es va aprovar per la via d’urgència amb 21 vots a favor i 7 en contra -els dels regidors del PSOE-. Del Señor indica que «segons l’acord de l’equip de govern Lafuente treballarà 6 mesos en l’Ajuntament», pel que es pregunta de forma retòrica si «això es pot considerar un cessament en caràcter d’urgència tal com marca l’acord plenari».

Alhora, des de Castelló en Moviment també han avançat que barallen sol·licitar la compareixença de l’alcaldessa per al ple de març per abordar el cas Lafuente. «Volem conéixer els arguments d’Amparo Marco sobre eixos 5 mesos d’espera. A més, en l’explicació que han donat als mitjans de comunicació no queda clar si Lafuente es pot presentar per a cobrir la plaça» assenyala el regidor.

Els municipalistes han recordat el motiu principal que els va portar a pujar aquest assumpte al plenari de l’Ajuntament. «Ens sembla que està al marge de l’ètica pública que algú renuncie a ser regidor per a ocupar un any després una plaça dissenyada a mesura, i, amb un sou molt més elevat» ha indicat del Señor. «El PSOE no acaba d’entendre que hem encetat una nova etapa en l’Ajuntament i que ja no valen ni les velles formes de col·locar a la gent a dit ni les martingales en l’aplicació dels acords plenaris» ha declarat del Señor.