Participacion
  • La formació assembleària considera que el nou model presenta diverses deficiències.
  • Els municipalistes assenyalen que s’estan vulnerant les Bases Reguladores fixades per al procés de Pressupostos Participatius en curs.

Els pressupostos participatius han estat objecte de valoració per part de la formació assembleària. El 5 de març finalitza el període per a presentar propostes i la regidora Anna Peñalver ha aprofitat per a encoratjar a la ciutadania «a demostrar que tenen molt a aportar a la política municipal fent propostes».

L’agrupació electoral ha indicat alguns aspectes que «estan transgredint el procediment que s’ha marcat des del Negociat de Participació». En concret Peñalver fa referència a aquelles propostes retirades dels Pressupostos perquè es consideren inviables «quan compleixen els requisits de les Bases Reguladores d’aquests pressupostos, és a dir, que siguen projectes d’inversió».

També han detectat propostes catalogades d’inviables per motius legals. En aquest últim cas Peñalver ha recordat que les bases marquen la validació jurídica un cop s’hagen aconseguit els avals, un tràmit que encara no s’ha iniciat (es desenvolupa del 6 al 31 de març). Des de la formació municipalista alerten que «s’estan tombant propostes amb arbitrarietat i ometent el procediment que s’han fixat amb les Bases Reguladores».

Una de les qüestions que han posat sobre la taula els municipalistes consisteix en la introducció de «mecanismes que compensen els barris que durant dècades han sigut ignorats per l’Ajuntament, o que es troben en pitjors condicions socioeconòmiques, o que no tenen tants equipaments com altres». A més a més, assenyalen que el disseny del nou sistema de pressupostos basat en el vot per Internet perjudica aquells barris en menys població, «just els que tenen majors deficiències, amb una població envellida i menor accés a Internet».

Finalment Peñalver ha valorat aquests Pressupostos com una «un procés de transició cap a un model de pressupostos més just, que diagnostique els errors que s’estan cometent perquè en el 2018 no es repetisquen».