Declaracions Regidors
  • El regidor Xavi del Señor recorda que va ser un compromís del govern municipal perquè s’aprovara el pressupost del 2017.
  • A més el gener del 2018 es va aprovar per unanimitat una moció en què es concretava aquesta proposta.

La formació assembleària ha expressat el seu malestar amb el govern municipal per la tardança a ampliar la cobertura del «Bo Activa’t» a les persones amb rendes familiars per davall del Salari Mínim Interprofessional.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha recordat que «aquesta mesura va ser un compromís del govern municipal perquè aprovàrem el pressupost del 2017. A més el gener del 2018 a iniciativa nostra, i davant la tardança en què es posara en marxa, es va aprovar per unanimitat una moció en què concretàvem aquesta proposta».

El regidor ha lamentat que «8 mesos després de l’acord plenari tot segueix en la mateixa situació, tot i que és una demanda social que milloraria l’accés al transport públic i potenciaria la mobilitat de les persones més vulnerables». Fins ara aquest Bo continua adreçat únicament a les persones en situació d’atur.

El regidor Del Señor ha explicat que «tindre un treball, a causa de les últimes reformes laborals, ja no és garantia d’unes condicions de vida dignes. La baixada de salaris o l’alta temporalitat fan que el més just siga variar els criteris d’accés per ampliar-ho a les rendes baixes. A què espera el govern municipal per acomplir el que hem acordat?».

El “Bo Activa’t” ha estat una de les mesures impulsades per l’agrupació electoral junt amb el govern municipal. Una proposició de l’agrupació ciutadana, aprovada al ple de l’Ajuntament del setembre del 2015, va impulsar aquesta mesura basada en bons de transport per a persones en situació de desocupació. Un any després la formació assembleària va negociar amb el govern un canvi en el model d’accés a aquest Bo i que foren els ingressos els que determinen l’accés ciutadà a gaudir del transport públic a preu simbòlic.