Declaracions Regidors
  • L’assemblea de l’agrupació electoral ha marcat aquesta proposta, la qual han registrat en forma d’al·legació, com la principal línia roja en la negociació del nou Pla General de Castelló.

Castelló en Moviment continua reivindicant la necessitat que es desenvolupe un Pla d’habitatge municipal, una proposta que han registrat com a al·legació al Pla General.

El portaveu de la formació assembleària, Xavi del Señor, indica que «és un bon punt de partida que el Pla General contemple les exigències normatives mínimes respecte a la reserva de sol per a habitatge social, però, aquest requisit no sabem quan es farà efectiu i no dóna una resposta a les necessitats d’habitatge actuals».

La proposta de Castelló en Moviment, registrada en forma d’al·legació, assenyala que aquest estudi «ha de ser un document molt més ambiciós que definisca la fulla de ruta per a les actuacions de l’Ajuntament en els pròxims anys. Es tracta de la principal línia roja de la nostra assemblea».

Ha de ser un document molt més ambiciós que definisca la fulla de ruta per a les actuacions de l’Ajuntament en els pròxims anys

Les polítiques d’habitatge han estat, per a la formació municipalista, una de les matèries suspeses en aquesta legislatura. En la valoració d’aquests període de Pacte del Grau Del Señor assevera que «es coneguda la demanda insatisfeta d’habitatge municipal» per a detallar a continuació la voluntat de la seua força política perquè «l’Ajuntament de Castelló desenvolupe un Pla que incorpore el dret a l’habitatge com un element estructural amb una política travada i perdurable en el temps. El nou Pla General és una oportunitat per a establir aquest marc a curt, mig i llarg termini. Ja tenim l’Oficina d’Habitatge en marxa pel que es tracta de tindre clar les línies d’actuació».

La formació assembleària continua a l’espera de la resposta a les seues al·legacions però és optimista. «Venim d’un model de ciutat concebuda com un tauler de monopoli, on l’Ajuntament es comportava com una immobiliària. Ara hem d’avançar cap a un model de ciutat concebuda com un dret» ha finalitzat Del Señor.