Declaracions Regidors Iñaki
  • El regidor Iñaki Vallejo trasllada a la Comissió Municipal una proposta de conveni on inclou garanties reals enregistrables en compliment del conveni.

Castelló en Moviment ha tractat de donar-li un impuls a la redacció del conveni de cessió de l’Estadi Municipal de Castàlia entre l’Ajuntament de Castelló, propietari patrimonial, i el Club Deportivo Castelló, que porta ja unes setmanes paralitzat des que a abril el Ple aprovés per consens una moció que proposava que la gestió d’eixe conveni sortís d’una Comissió Municipal amb participació de tots els grups.

La formació assembleària ha plantejat una cessió de llarga durada, de 25 anys, amb un mecanisme que garantisca que l’ajuntament puga controlar les accions en cas de compra-venda perjudicial per als interessos de l’Ajuntament com a propietari patrimonial de l’estadi.

«A nosaltres ens agradaria que el conveni estigués signat abans de començar la temporada, però el temps se’ns tira damunt. Necessitem que la Comissió es reactive, ens reunim amb la directiva del Club i que es pose negre sobre blanc els punts de dissens entre els grups polítics i els gestors del club», explica Iñaki Vallejo, regidor de Castelló en Moviment present a la Comissió Municipal.

La proposta de Castelló en Moviment esmena alguns elements de l’esborrany de conveni lliurat per l’equip de govern fa unes setmanes. A més de l’anotació registral d’una part de les accions en el conveni de cessió de l’estadi, Castelló en Moviment també planteja que el cànon a pagar pel club a l’Ajuntament es puga vore bonificat si la directiva redueix el deute del club amb l’objectiu d’incentivar el sanejament de l’ens.

«Nosaltres som els primers interessats en recuperar un club exitós i sanejat, i pensem que per fer-ho l’Ajuntament ha de jugar un paper important exigint a la gestió transparència i exemplaritat. Si la Directiva i el propietari tenen un projecte potent per a l’equip, l’Ajuntament ha d’estar al seu costat, però no amb un xec en blanc. Hem de guardar-nos mecanismes de control, sobre tot si, com la Directiva sembla que desitja, anem a una cessió de més d’una dècada», explica Vallejo qui espera que «la resta de grups polítics concreten les seues idees per al conveni i negociem amb la Directiva el més aviat», finalitza.