Mestrets
  • La formació ciutadana qualifica de perill per a la salut públic moltes parcel·les dels Mestrets. A més, responsabilitza als grans propietaris dels terrenys (promotores, bancs i immobiliàries) de l’estat d’abandonament de la zona amb la proliferació de rates i mosquits.

 

L’agrupació electoral Castelló en Moviment ha recordat que el passat 30 de maig va denunciar en la Comissió de Drets i Serveis l’estat d’abandonament dels grans solars dels Mestrets, propietat d’empreses immobiliàries i financeres. La reclamació de la formació ciutadana va partir de les queixes que els veïns i veïnes de la zona els van fer arribar.

Al fil de l’incendi de la setmana passada, el grup municipal de Castelló en Moviment ha reclamat de nou a l’Ajuntament que exigisca de forma immediata a les immobiliàries i entitats financeres propietàries de les grans parcel·les, “just les que es troben en un estat lamentable d’abandonament” segons indica el regidor, que inicie accions de neteja i condicionament al més aviat possible. “A finals de Maig ja vam demanar que s’actuara amb determinació per tal de millorar l´estat de la zona pel bé del veïnat i del conjunt de la ciutat i que exigira als grans propietaris de terrenys una acció urgent de neteja de tots els solars” ha emfatitzat del Señor.

La formació ciutadana també reclama que el consistori aplique les sancions corresponents, ja que “estem davant un perill per a la salut pública i ambiental amb la consegüent proliferació de mosquits i rates, i, amb perill de més incendis” assenyala del Señor. La documentació gràfica que va registrar Castelló en Moviment mostra vegetació descontrolada, restes de poda, cases en runes, escombraries, ferralla, runes, pous secs al descobert, basses plenes d’aigua sense tractar, etc.

Un mes després del prec a la comissió, la formació ciutadana lamenta l’incendi que el passat divendres es va produir per causes desconegudes en el descampat al costat del cementeri en incendiar-se un terreny ple d’escombraries i restes de poda. Afortunadament la ràpida intervenció de bomber i brigades municipals va impedir que el foc travessara la carretera de la Quadra del Borriolenc i arribara a les cases dels barris dels Mestrets.