IMG 20160527 WA0002
  • L’agrupació electoral responsabilitza als grans propietaris dels terrenys (promotores, bancs i immobiliàries) de l’estat d’abandonament de la zona amb la proliferació de rates i mosquits.

 

 

Posar solució a l’abandonament dels solars dels Mestrets és una de les reivindicacions d’aquesta setmana per a Castelló en Moviment. El regidor assembleari Xavi del Señor ha informat de les demandes que el seu grup polític ha lliurat a l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament. Els terrenys del PAI Mestrets, segons les paraules de Xavi del Señor “es troben en un estat lamentable d’abandonament i deteriorament, després d’anys de polítiques urbanístiques nefastes i de falta de control públic, que han deixat en mans de l’especulació i el desordre urbà tots aquests terrenys“. Segons han indicat els veïns i les veïnes de la zona, les propietats més xicotetes solen ser les que estan en millor estat, mentre que són les grans parcel·les, en mans d’empreses immobiliàries i financeres, les més deteriorades.

Hem demanat que s’actue amb determinació per tal de millorar les condicions de la zona, pel bé del veïnat i del conjunt de la ciutat.

Aquest cap de setmana diversos veïns, residents i propietaris d’horts i masets, han fet arribar a l’agrupació electoral diverses queixes de la situació en què es troben algunes parcel·les, les quals del Señor no dubte en qualificar de “perill greu per a la salut pública i ambiental“. Entre les problemàtiques que han detectat es troben “l’estat de la vegetació descontrolada, amb risc d’incendis, cases en runes, pous cecs al descobert, amb el risc que supose caure en ells. Tot barrejat és el que està provocant la proliferació de mosquits i rates“. El llistat d’incidències que ha aportat Castelló en Moviment, amb documentació gràfica que els acredita, també menciona “piscines i basses amb aigua no tractada i estancada, amb gran risc per a la proliferació de mosquits, i abocador d’escombraries, ferralla, runes, etc“.

El grup assembleari demanda que abans d’aplicar sancions, l’Ajuntament oferisca la possibilitat de col·laborar per tal de resoldre aquestes problemàtiques. “Hem demanat que s’actue amb determinació per tal de millorar les condicions de la zona, pel bé del veïnat i del conjunt de la ciutat, donades les dates en què estem, i el risc de proliferació de rates i mosquits” ha declarat Xavi del Señor.