Proves Xavi
  • Al fil del desfasament pressupostari en el Patronat municipal de Festes, i les polèmiques sorgides amb la Junta de festes, Castelló en Moviment anuncia accions per demanar responsabilitats i considera necessari una reforma estructural del món fester.

La setmana passada es va publicar un desfasament pressupostari en el Patronat municipal de festes que supera els 268.000 euros. Segons s’ha declarat des de l’Ajuntament, aquest notable increment del pressupost inicial es deu a despeses vinculades a les festes de la Magdalena. La formació ciutadana ha mostrat cautela alhora que contundència.

Haurem de demanar responsabilitats als culpables d’aquesta manca de control econòmic.

El regidor Xavi del Señor ha anunciat que esperen reunir-se d’ací poc temps amb la Junta de festes, i el Patronat municipal “per conèixer la versió de totes les parts implicades”. A més, han afegit que consultaran les factures per esbrinar de primera mà quins són els motius d’aquests “imprevistos que han superat ja en gaire un 25% els diners planificats per a festes” subratlla del Señor. L’agrupació electoral s’ha mostrat molt crítica “davant la manca d’assumpció de responsabilitats generalitzada” i assenyala que després de les reunions i les seues indagacions, “haurem de demanar responsabilitats als culpables d’aquesta manca de control econòmic, i sobretot, aprofitar per a pegar un bon sacsó a tot l’entramat fester.

Al fil de les polèmiques obertes en el món de les festes, Castelló en Moviment ha recordat que està en marxa la Comissió d’investigació de festes, presidida pel seu portaveu Xavi del Señor, el qual ha qüestionat el paper del PP, “després que ells van incomplir la llei durant 12 anys negant-se a crear el Patronat i avalant les irregularitats de la Fundació i la Junta de Festes, demane major control” ha subratllat. El regidor assembleari ha explicat que del treball realitzat en la Comissió, Castelló en Moviment considera que “han convertit la Magdalena en l’escenari perfecte perquè uns pocs s’enriquisquen il·lícitament i aconseguisquen notorietat social, ambdues les veritables raons de les successives guerres pel control de la festa.”