Pacte Del Grau
  • Consideren que l’actitud de l’alcaldessa malmet el Pacte del Grau. Reconeixen que les relacions entre l’equip de govern i la formació municipalista estan enterbolides.

Castelló en Moviment arriba al plenari d’abril amb el convenciment que les fronteres del Pacte del Grau s’han sobrepassat. Així, el seu portaveu, Xavi del Señor, ha qüestionat la postura de l’alcaldessa amb el cas Lafuente després de fer-se públic que renuncia a comparéixer en el ple a petició dels municipalistes. El portaveu de la formació municipalista, Xavi del Señor, ha reconegut que l’actitud de Marco «evitant el debat públic» suposa «un nou oprobi al mandat ciutadà d’un Ajuntament basat en la transparència i l’ètica pública».

La formació municipalista reconeix que l’actitud de l’alcaldessa perjudica les relacions que mantenen, pel que no dubta en atribuir-li la responsabilitat d’aquest deteriorament. Segons les paraules de Del Señor «evitar permanentment el debat públic amb el cas Lafuente suposa deixar plantada la rendició de comptes amb la ciutadania. Qualsevol dia ens parla des del plasma».

La filtració del cop de dit, un sou desorbitat, el silenci de Marco en el plenari, l’anunci del cessament en diferit, i ara la plantada que fa al debat públic.

Alhora, des de l’agrupació electoral diagnostiquen aquests darrers esdeveniments com «un allunyament intencionat del PSOE i Amparo Marco del diàleg amb els seus socis de Pacte, el que s’allunya de l’esperit de diàleg que ha de caracteritzar el govern municipal».

Del Señor suma aquest últim episodi a «una cadena de contínues errades polítiques». Així, ha enumerat «la filtració del cop de dit, un sou desorbitat, el silenci de Marco en el plenari, l’anunci del cessament en diferit, i ara la plantada que fa al debat públic», per seguidament preguntar-se «quin serà el següent episodi d’aquest desafortunat vodevil?».