Auditoria
  • L’agrupació electoral advoca perquè l’Ajuntament exigisca fins a les últimes responsabilitats valorant fins i tot la intervenció de Fiscalia.

La comissió d’investigació de la Junta de Festes arriba a la seua recta final amb l’elaboració del dictamen com a objectiu. Després de la inspecció realitzada sobre els comptes del Patronat i la Fundació de les festes entre 2008 i 2015 s’ha entrat en aquesta última fase centrada en l’elaboració, per part dels grups polítics, de les conclusions.

La meta de la formació municipalista, segons les declaracions del regidor Iñaki Vallejo, pretén no tancar en fals la Comissió, així ha indicat que «després d’haver constat l’ús fraudulent que s’ha fet de les arques públiques amb una trama teixida al llarg de dècades, no podem córrer un vel sobre les il·legalitats detectades com si ignoràrem tot el que hem conegut».

Vallejo fa referència a les informacions obtingudes gràcies a les compareixences, i a la documentació analitzada. Segons el seu parer, «la manca de control públic sobre els comptes de la Fundació de festes, el poder que es va atorgar a la presidència de la Junta, i el manteniment durant 13 anys del mateix president, va consolidar una trama que ha d’assumir les seues responsabilitats». A més d’aquestes valoracions, el regidor de l’agrupació electoral emfatitza que durant l’etapa del PP al capdavant de l’administració local, es van ometre les garanties reclamades pels serveis tècnics del consistori, «amb l’objectiu d’instrumentalitzar un sector social tan influent per a la ciutat com és el de la Festa».

El conjunt d’aquests elements són el principal argumentari dels municipalistes per valorar la personació en Fiscalia per part del mateix Ajuntament de Castelló, una decisió que espera consensuar amb la resta de grups polítics del consistori. Vallejo ha estat cristal·lí en les seues declaracions i ha indicat que «es tracta d’intervenir sobre totes les anomalies detectades, més enllà del partit polític que gestionara l’Ajuntament. On hi ha manca d’ètica pública, cal actuar amb resolució, caiga qui caiga».