Photo 2018 01 11 10 19 58
  • Després d’una primera lectura, les regidores de Castelló en moviment consideren que el seu vot «estarà en mans de la capacitat de negociació del govern amb les nostres esmenes».

Les quatre regidores de Castelló en moviment ja treballen en l’avaluació del Pressupost municipal presentat per l’equip de govern en la Comissió de Pressupostos este divendres. En una primera ullada, la regidora de Castelló en Moviment en dita comissió, Anna Peñalver ha considerat que «en eixos Pressupostos hi ha una tímida petjada de les nostres propostes de Pla Castelló, Ara: 500.000 € per a adquisició d’habitatge, quan demanàvem 1 milió; 500.000 € per a gestió mediambiental; i 2’5 milions per a Jornals de Vila. S’han introduït les nostres peticions, però amb quantitats tímides», considera Peñalver.

Una volta obert el termini de presentació d’esmenes als comptes de l’Ajuntament, els grups municipals podran presentar esmenes fins a divendres vinent. Des d’eixe dia, el govern hauria de negociar la incorporació de les esmenes d’altres grups per garantir-se una majoria que aprove els Pressupostos en el Ple, que encara no està convocat.

«Tenim 5 dies per avaluar amb detall els Pressupostos i valorar quins projectes dels inclosos no són tan importants d’executar en 2018, o no amb tanta càrrega econòmica com la dotada pel govern. La nostra voluntat per arribar a un acord amb el govern en les esmenes és plena, esperem trobar també generositat per la seua banda», considera Peñalver. «Ho hem dit moltes voltes: estos Pressupostos són els darrers que s’executaran complets esta legislatura i és important que cristal·litzen un canvi irreversible a la ciutat. És important que el Pacte del Grau acabe la legislatura amb polítiques d’habitatge exitoses i assentant l’inici d’una transformació urbanística i de model productiu de la ciutat. I per a fer-ho considerem que calen més diners que els pressupostats», afegeix Peñalver.