Declaracions Regidors
  • Del Señor lamenta que en la visita del Ministre de Foment a l’Ajuntament no s’haja permès traslladar aquesta petició municipal.
  • Es tracta d’una de les deu al·legacions registrades per la formació assembleària al Pla General.

Castelló en Moviment ha plantejat al govern municipal que el Pla General contemple el soterrament del futur accés sud ferroviari al Port de Castelló. Igualment, pretenien traslladar aquesta petició al Ministre de Foment durant la seua visita a l’Ajuntament. El portaveu de la formació assembleària, Xavi del Señor, ha lamentat que “la visita a l’Ajuntament ha estat tan fugaç que no hem pogut traslladar aquesta demanda veïnal per soterrar el nou accés sud ferroviari al Port”.

Del Señor ha explicat que “aquesta futura infraestructura ha de discórrer soterrada en tot el seu traçat per evitar el “efecte barrera” que comporta la seua actual configuració per a als barris del sud de la ciutat. No podem hipotecar la connexió de l’àrea metropolitana de la Plana”.

L’agrupació electoral ha presentat aquesta proposta en forma d’al·legació del Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada perquè es contemple el soterrament en aquest document normatiu. A més, el regidor Del Señor ha explicat que “si no se soterra també suposarà una barrera per al futur bulevard previst cap als municipis del sud de l’àrea metropolitana de Castelló, el qual discorre sobre la traça de l’avinguda d’Enrique Gimeno i traça de l’antiga N-340”.

L’objectiu de Castelló en Moviment, tal com consta en l’al·legació registrada, és “solucionar amb el soterrament aquesta futura barrera amb els grups del sud, i, també millorar el soroll i la intrusió visual que comportaria l’execució dels terraplens projectats. Es tracta de minimitzar impactes a la ciutadania sense hipotecar la vida d’una part del nostre terme, dificultant el desenvolupament d’una àrea metropolitana cap al sud. Hi ha que planificar les infraestructures des de la integració territorial i social d’aquests barris”.

Finalment, Castelló en Moviment ha recordat que la resta d’al·legacions aborden qüestions relacionades amb el dret a l’habitatge, el medi ambient, la mobilitat sostenible, un pla de mobilitat específic per a la marjaleria o les super illes, entre d’altres qüestions.