Fiscalitat Progressiva 2
  • L’agrupació electoral indica que l’oferiment del PP i de Ciudadanos pretén sembrar la zitzània entre els signants del Pacte del Grau per a desactivar les mesures que proposa la formació municipalista.

La formació municipalista ha valorat l’oferiment del PP i de Ciudadanos al govern municipal per a aprovar el paquet d’obres en el ple d’aquest mes d’octubre. Segons ha informat la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, «la voluntat de la bancada dretana és neutralitzar les propostes de canvi que la nostra formació posa sobre la taula. Al capdavall, pretenem finalitzar amb els privilegis fiscals que el PP va permetre a les grans concessionàries durant el seu mandat».

Orientar el Consell Municipal per a la Inspecció cap a mesures basades en la progressivitat fiscal.

Les declaracions de Peñalver es refereixen a la voluntat del seu grup polític per a orientar el Consell Municipal per a la Inspecció cap a mesures basades en la progressivitat fiscal. En concret pretenen aconseguir que les empreses concessionàries d’immobles de domini públic paguen l’IBI i la taxa d’escombraries, una demanda que defenen des d’abril del 2016 quan ja alertaren de la manca de coordinació entre els departaments municipals per a evitar aquesta pérduda d’ingressos.

El govern municipal sap que el suport d’aquests partits no és gratuït.

La regidora ha alertat que «el govern municipal sap que el suport d’aquests partits no és gratuït. Pretenen persuadir-los perquè eviten que les grans empreses concessionàries no vegen alterats els privilegis fiscals amb què operen des de l’etapa del PP». Des de la formació assembleària emfatitzen que «la intenció de la dreta és marcir les polítiques de progrés del Pacte del Grau».

El debat generat es resoldrà ben aviat, ja que el pròxim ple se celebra el dijous 26 d’octubre. Durant aquests dies des de Castelló en Moviment confia que avancen les negociacions amb l’equip de govern respecte a la seua participació en el Consell Municipal per a la Inspecció fiscal.