Declaracions Regidors
  • L’executiu local té el mandat del Ple per a considerar vianants aquests vehicles i ajudar en la seua compra.

Castelló en moviment va aconseguir en l’últim Ple de l’Ajuntament de Castelló que s’aprovés per unanimitat una moció on demanaven que es reconeguen els escúters per a persones amb mobilitat reduïda com a vianants i que s’aprove una línia de subvencions per afavorir la seua compra. «Aquests vehicles són cada vegada més freqüents i hi ha cert buit normatiu sobre el seu ús, caldria posar ordre i, a més, afavorir la seua compra amb ajudes», explica Paz Beltrán, regidora de Castelló en Moviment.

Aquests vehicles són cada vegada més freqüents i hi ha cert buit normatiu sobre el seu ús, caldria posar ordre i, a més, afavorir la seua compra amb ajudes

Els escúters elèctrics, pel seu preu i característiques, faciliten la mobilitat a les persones amb mobilitat reduïda, aportant més autonomia i independència; al ser més econòmiques que les cadires de rodes elèctriques, el seu ús s’està estenent i s’estan generant certs dubtes sobre la seua presència en la via pública.

És fonamental que es regule l’ús d’aquestes eines que són una ajuda per a les persones amb mobilitat reduïda en la ciutat.

«És fonamental que es regule l’ús d’aquestes eines que són una ajuda per a les persones amb mobilitat reduïda en la ciutat. Com que hi ha altres usos d’aquests escúters elèctriques plantegem que es consideren vianants les persones que usen aquests vehicles amb una discapacitat superior al 33%, amb 7 punts de mobilitat reduïda, major de 70 anys o persones amb lesions temporals que impedisquen el desplaçament a peu», explica la regidora de la formació assembleària, qui també va aconseguir el compromís del regidor de mobilitat, Rafa Simó, «a traure unes subvencions per finançar l’adquisició d’aquestes escúters i que l’Ajuntament ajude així a les persones amb mobilitat reduïda a gaudir d’una vida independent», finalitza Beltrán.