Declaracions Regidors
  • La formació assembleària proposa augmentar l’amplària de les voreres perquè siga un camí accessible complint els criteris que marca la normativa.

L’equip de govern ha anunciat les obres del Camí la Plana, les quals esperen adjudicar a finals del 2018 amb una inversió total de 5,2 milions d’euros. Es tracta d’una intervenció sobre un tram de 3,8 quilòmetres de longitud entre l’avinguda del Lledó i el camí Serradal, dividit en 3 fases.

L’agrupació electoral Castelló en Moviment ha mostrat la seua preocupació amb la informació anunciada per l’equip de govern, ja que els treballs projectats no compleixen la normativa en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Segons ha informat el portaveu dels municipalistes, Xavi del Señor, “les voreres de nova construcció han de tindre un mínim d’1,80 cm, i en cas de mobiliari i altres obstacles, s’ha de deixar un pas d’1,50 cm. En els detalls que el govern municipal va presentar en roda de premsa la vorera per la banda sud és d’1,20 cm, el que impedirà les maniobres o els canvis de sentit de les les persones amb mobilitat reduïda i incompleix la normativa”.

Es tracta d’una via urbana pel que es podria reduir l’amplària dels carrils de cotxe per ampliar l’espai dels vianants i seguir complint la normativa.

Per al regidor hi ha solucions per a tindre una vorera dins dels marges normatius, per exemple reduint l’ample dels dos carrils de circulació per als cotxes. “Es tracta d’una via urbana pel que es podria reduir l’amplària dels carrils de cotxe per ampliar l’espai dels vianants i seguir complint la normativa” explica Del Señor.

La formació assembleària recorda que “el Pla de mobilitat de l’Ajuntament recomana escenaris de futur en què s’allibere del tràfic de pas el Camí la Plana, pel que la planificació i el disseny urbanístic en aquest cas també ha de ser favorable a la mobilitat sostenible, és a dir, a posar per davant dels cotxes als vianants, els ciclistes i el transport públic. El disseny actual, en canvi, comporta problemes d’accessibilitat per als vianants.”