Cessament Lafuente
  • CseM havia demanat la seua compareixença davant el Ple municipal per a donar explicacions sobre el cessament del nou Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica.

El passat mes de febrer, el Ple de l’Ajuntament de Castelló aprovava una iniciativa de Castelló en Moviment, amb el suport de tots els grups polítics excepte el Grup Socialista, instant l’equip de govern a cessar immediatament el nou Director de l’Oficina Econòmica, el també socialista José Ángel Lafuente. Castelló en Moviment considerava poc ètic que qui mesos abans havia renunciat a la possibilitat de convertir-se en regidor, ara ocupara un lloc tècnic de lliure designació amb una remuneració molt més alta.

Unes setmanes després, una sol·licitud de compareixença de Castelló en Moviment demanava que l’Alcaldessa explicara a la ciutadania, en sessió plenària, en quins termes s’anava a aplicar la moció aprovada, és a dir, el cessament del nou Director de l’Oficina Econòmica i la selecció del seu substitut. Havia transcendit públicament que les intencions del govern eren les de mantenir en el seu lloc al Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica durant els 6 mesos que contempla el contracte de la comissió de serveis que l’habilita per a exercir el càrrec, decisió que Castelló en Moviment considerava en contradicció amb allò aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Castelló.

Avui, a tres dies del ple i després d’un mes i mig d’espera, l’Alcaldessa ens comunica que no té intenció de comparèixer.

A més, La formació assembleària considerava que la manca d’informació sobre com s’anava a desenvolupar l’execució de l’acord plenari dificultava exercir les funcions de fiscalització i control del Ple sobre la resta de l’administració municipal.

Els municipalistes esperaven que aquesta compareixença es produïra en el passat Ple de març, però en Junta de Portaveus se’ls va comunicar que, per una qüestió de terminis, es posposava al ple d’abril. “Avui, a tres dies del ple i després d’un mes i mig d’espera, l’Alcaldessa ens comunica que no té intenció de comparèixer”, ha explicat Xavi del Señor, portaveu dels assemblearis. A més, del Señor ha recordat que ja en el Ple de febrer, quan es va aprovar la moció, Amparo Marco va eludir el debat amb la resta de grups. “És una llàstima que la màxima responsable de la política municipal no considere important donar explicacions sobre un tema que ha generat un legítim qüestionament ètic per part de la resta de grups i de bona part de la ciutadania”, ha valorat del Señor.