IMG 20160527 WA0002
  • La formació assembleària recorda que la situació de les parcel·les i solars abandonats afecta a diferents barris de la ciutat i sol·licita que s’actue amb urgència en aquells casos més flagrants en termes d’insalubritat i risc d’incendis.

 

Des que es va produir l’incendi en una parcel·la del barri de Mestrets, l’agrupació electoral ha intensificat la seua insistència en la necessitat de prendre mesures per evitar que es repetisquen fets semblants. La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha recordat que ja a finals de Maig van traslladar la demanda dels veïns de Mestrets perquè es millorara l’estat de la zona davant la situació de risc per a la salut pública i ambiental de moltes parcel·les i solars, que han quedat abandonats com a resultat del previsible esclat de la “bombolla immobiliària” i les seues operacions especulatives.

Hem d’exigir responsabilitats als propietaris de les parcel·les; no pot ser que els barris acaben pagant els excessos de la bombolla immobiliària que les autoritats del moment no van saber controlar.

Al fil d’aquest cas, la regidora de la formació ciutadana ha assenyalat que és una demanda constant en totes les Juntes de Districte la necessitat d’intervindre en els solars abandonats. Així, Peñalver ha declarat que “són sobretot els barris perifèrics els que més expressen l’abandonament de solars i pensem que és de justícia una major atenció per part de l’Ajuntament, que durant dècades ha tendit a privilegiar el centre per damunt dels barris”. El barri de Maestria, els grups del districte sud, els voltants de centres escolars com el Soler i Godes o el Jaume I, són alguns dels espais degradats dels que la formació assembleària ha tingut constància en els darrers mesos, gràcies a la mobilització ciutadana.

Arran de l’incendi en Mestrets, en el passat ple del consistori Castelló en Moviment va demanar una valoració d’urgència per part dels bombers per tal que l’ajuntament actue immediatament en aquells espais que requereixen una major celeritat en la prevenció, “sobretot en aquestes dates d’estiu on la calor dispara el risc d’incendi”, ha emfatitzat Peñalver.

A més a més, l’agrupació electoral ha assenyalat que en el grup de treball d’urbanisme del Consell de Participació Ciutadana, els veïns i veïnes han mostrat la seua preocupació per aquest tema. De fet han sol·licitat un llistat dels expedients sancionadors oberts per l’Ajuntament en relació al manteniment dels solars privats en aquest tipus de condicions. La regidora Peñalver ha informat que el seu grup polític el dilluns també demanarà en comissió aquest llistat de sancions, així com la relació d’execucions subsidiàries per part de l’ajuntament i el grau d’èxit en el reemborsament de la despesa per part dels propietaris: “hem d’exigir responsabilitats als propietaris de les parcel·les; no pot ser que els barris acaben pagant els excessos de la bombolla immobiliària que les autoritats del moment no van saber controlar”, afegeix Peñalver.