Photo 2016 07 18 19 15 51
  • L’agrupació d’electors demanarà una explicació arran de les informacions aparegudes en premsa sobre la impossibilitat de recuperar un servei eliminat per l’anterior equip de govern.

La desaparició del sistema de neteja de carrers per “baldeig”, és a dir, per rec a pressió, ha sigut motiu de preocupació i queixa per part dels veïns i veïnes des que l’anterior equip de govern del Partit Popular el va eliminar. Així ho han traslladat a través de les seues associacions a les Juntes de Districte en diverses ocasions.

De nou els barris es troben discriminats respecte al centre, a on sí s’ha mantingut el “baldeig”.

Durant mesos, la resposta de l’actual equip de govern ha sigut que el servei es recuperaria durant el segon semestre de 2016. Així ho anunciava també el Regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, el senyor Rafael Simó, en desembre de 2015, quan feia públic l’augment pressupostari d’1,7 milions per a recollida de residus i neteja viària per a l’exercici 2016:

“La limpieza viaria ejemplifica el empeoramiento de los servicios públicos después del recorte de 1,4 millones de euros que aplicó Bataller en 2013 que implicó minimizar, hasta casi hacer desaparecer, el baldeo de calles. Con las mejoras introducidas, este baldeo será una de las acciones que se recuperará en 2016 para mejorar la limpieza de calles” (més info).

Després de mesos tranquil·litzant els veïns amb una pròxima recuperació del sistema de “baldeig”, el passat 15 de juliol el govern municipal feia públic que no podrà recuperar l’esmentat servei fins 2018. És per això que Castelló en Moviment sol·licitarà el proper dilluns en comissió d’estudi un informe detallat sobre les causes de la impossibilitat de recuperar el servei. En paraules de la regidora de la formació assembleària Anna Peñalver, “de nou els barris es troben discriminats respecte al centre, a on sí s’ha mantingut el baldeig; per això volem saber quines són les causes i els responsables per les quals no és pot garantir una neteja com cal de tota la ciutat”.