Máster Cooperación
  • Durant la campanya a les eleccions municipals les forces polítiques del Pacte del Grau es van comprometre amb la Coordinadora Valenciana d’ONGD a recuperar els pressupostos retallats en matèria de cooperació al desenvolupament.

 

El grup municipal Castelló en Moviment va assistir, junt amb altres forces polítiques, a una reunió amb la Coordinadora d’ONGD en la qual van recollir les demandes d’aquesta entitat dedicada a la Cooperació per al Desenvolupament. La formació ciutadana va compartir el diagnòstic de la Coordinadora en descriure la necessitat de “revertir el desmantellament de la política pública de cooperació al desenvolupament en l’àmbit municipal de l’antic govern del PP”. Alhora, es van comprometre a aconseguir que en els pressupostos del 2017 es complisquen els acords adquirits amb aquesta entitat durant la passada campanya electoral a les eleccions municipals.

En el 2016 calia assolir la quantia del 0,15%, una xifra no assolida ja que s’ha destinat un 0,08%.

Enguany s’ha posat en marxa la Comissió de treball de Cooperació i Solidaritat, i s’està elaborant el Pla Director, tot i això, la regidora assembleària Paz Beltrán considera que “queda camí per recórrer”. Concretament fa referència a l’incompliment del compromís d’aquest Ajuntament per assolir la xifra del 0,7% de pressupost destinat a Cooperació per al Desenvolupament per al 2019. La proposta de la Coordinadora contempla un increment gradual de la partida destinada, pel que en el 2016 calia assolir la quantia del 0,15%, una xifra no assolida ja que s’ha destinat un 0,08%.

La regidora de Castelló en Moviment ha aprofitat per a carregar amb els partits conservadors, segons les seues declaracions “ni el programa electoral del PP ni en el de Ciutadans apareixia cap referència sobre aquesta matèria, mostra de la seua falta de preocupació en combatre la pobresa i les desigualtats”. Tanmateix, l’acord de govern, conegut com a Pacte del Grau, contempla que s’incrementarà l’ajuda als programes, perquè es puga assolir el 0,7% del pressupost de despeses municipals, “motiu pel qual hem de ser exigents i convertir les promeses amb la cooperació en política pública concreta” ha asseverat Paz Beltrán.