IMAGEN 16409528 2
  • Una Declaració Institucional planteja diferents iniciatives per a incorporar la llengua de signes en les escoles de Castelló. L’agrupació electoral sol·licita que s’informe de l’estat d’aquestes iniciatives.

L’abril passat, en la sessió plenària de l’Ajuntament de Castelló, es va aprovar una Declaració Institucional sobre la incorporació de la llengua de signes en les escoles. Es tracta d’una proposta impulsada per Castelló en Moviment, amb el suport de l’equip de govern, per avançar cap a un model d’escoles inclusives.

En l’esmentada Declaració es proposava demanar a la Conselleria d’Educació que es realitzara una anàlisi de la situació de Castelló en relació a les necessitats educatives dels xiquets i xiquetes sordes. Aquesta anàlisi hauria de comptar amb aportacions d’entitats, associacions i col·lectius que treballen amb persones sordes. Per això, la regidora Paz Beltrán ha informat que el seu grup polític sol·licitarà conéixer el més aviat quins passos s’han donat per a estudiar les necessitats educatives de la població infantil sorda a Castelló.

A més a més, Beltrán espera que la Conselleria informe de les escoles bilingües en llengua de signes que pensa visitar. L’objectiu d’aquesta proposta és comparar experiències d’altres comunitats autònomes i d’altres països de la Unió Europea amb el sistema vigent al País Valencià. “Volem recollir informació per millorar la qualitat educativa i de vida de la infància sorda i normoient” ha assenyalat la regidora de Castelló en Moviment.