Web30 329 Val
  • La formació ciutadana promou una iniciativa que reclama millor finançament del govern central al Transport públic urbà. Es tracta d’una proposta liderada per l’Ajuntament de Madrid i que ja compta amb el suport de Barcelona, Saragossa i Múrcia.

Castelló en Moviment s’ha sumat a la proposta liderada per “Ahora Madrid” per aconseguir més finançament per al transport públic urbà. Es tracta d’una iniciativa política amb dos objectius: un augment del finançament i un millor repartiment d’aquest.

Promoure un servei públic fonamental per garantir la mobilitat i indispensable per a l’accés a la resta de serveis públics.

Segons explica el regidor del Señor, en els últims anys, s’han patit “serioses retallades” en l’aportació que l’Estat realitza als Ajuntaments per a subvencionar el transport públic. “La reducció en el cas de Castelló ha sigut d’un 28%” segons ha declarat del Señor.

Aquesta proposta ja ha estat aprovada per l’Ajuntament de Madrid i compta amb el suport de més corporacions locals. El portaveu de la formació ciutadana ha expressat el desig del seu grup polític perquè “Castelló també faça front comú amb aquestes ciutats per promoure un servei públic fonamental per garantir la mobilitat i indispensable per a l’accés a la resta de serveis públics.”

En l’esmentada declaració es pretén que l’Ajuntament signe la declaració “Una administració central que aposte pel transport urbà”. A més, volen que s’inste al Govern central a desenvolupar una Llei Estatal de Finançament del Transport Públic. L’objectiu de Castelló en Moviment és seguir fomentant una mobilitat sostenible i inclusiva, el que passa per la reducció de l’ús del vehicle privat i per promocionar el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.