Rico A Vuestra Costa
  • La formació assembleària demana que s’aparte cautelarment Rafael Montero, secretari general de la CEC, imputat per frau, com a membre del Pacte Local d’Ocupació. També ho sol·licita del president de la CEC, José Roca, membre del Consell Social de la Ciutat.

Per a la formació assembleària cal fomentar una cultura de rebuig a la corrupció pel que “caldria apartar cautelarment a tots els imputats dels organismes que depenen de l’administració pública com el Pacte Local d’Ocupació o el Consell Social de la ciutat”. L’agrupació electoral fa referència a Rafael Montero, membre del Pacte Local d’Ocupació, i també al president de la CEC, José Roca, membre del Consell Social. En aquest sentit, el portaveu Xavi del Señor ha declarat “Amparo Marco podria fer un gest i apartar als imputats mentre es resol la seua situació judicial. Comptaria amb el nostre suport”.

Mentre es resol si la patronal té les mans netes, ens prevenim amb un cordó sanitari que defense la corporació municipal de la corrupció.

A més a més, el regidor assembleari ha assenyalat la necessitat d’un Ajuntament èticament irreprotxable per actuar sobre l’arrel de la corrupció. Així ha declarat que “mentre es resol si la patronal té les mans netes, ens prevenim amb un cordó sanitari que defense la corporació municipal de la corrupció, i de pas mostrem públicament un ferm compromís per recuperar la confiança de la ciutadania”.

La patronal castellonenca té una causa oberta en el Jutjat d’Instrucció nº1 de Nules per un suposat frau en la gestió dels diners públics per a la formació. En el procediment estan imputades 8 persones, entre les quals es troben el president de la CEC, José Roca, i el secretari general, Rafael Montero. A més del delicte contra Hisenda, se’ls investiga per falsedat documental en les ajudes públiques per a la formació per valor de més de 600.000 euros.

Aquesta última setmana s’ha conegut que l’empresa de la patronal castellonenca encarregada de la formació, l’Institut de Foment i Formació Empresarial, també és objecte d’investigació pel jutjat d’Instrucció número 1 de Nules per haver falsificat factures per valor de més de 120.000 euros, i haver comés un presumpte delicte de frau en subvencions. Rafael Montero és el conseller delegat de l’Institut.