Cessament Lafuente
  • En la comissió informativa de l’Ajuntament la formació municipalista indagarà pels terminis i pel procés planificat per aplicar l’acord plenari i substituir a Lafuente en el menor temps possible.

El plenari del passat 23 de febrer va aprovar per 21 vots a favor i 7 en contra -els dels regidors del PSOE-, la moció de la formació assembleària en la qual es proposava el cessament i substitució de Juan Ángel Lafuente, professor de la UJI nomenat a principis de febrer Director de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament.

Del Señor ha assenyalat que en la comissió informativa que se celebra aquest dilluns preguntaran pels terminis i el procés que pensa seguir el govern municipal per a portar a terme l’acord del plenari.

No tolerem ni dilació «sine die» de la substitució, ni «cambalaches» de cadires.

Alhora, des de Castelló en Moviment consideren que el PSOE pretén entrar en punt mort aquesta setmana per a suavitzar la calor del conflicte que han generat. El portaveu de l’agrupació electoral ha informat que el seu grup polític no tolerarà «ni dilació «sine die» de la substitució, ni «cambalaches» de cadires». Del Señor s’ha mostrat contundent i ha descrit l’acord del ple com «l’únic timó en aquesta tempesta».

Els municipalistes han recordat el motiu que els va portar a abordar aquest tema en el plenari de l’Ajuntament. El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha explicat que «el rebuig de Lafuente a ser regidor per a ocupar un any després una plaça confeccionada a tall i mesura, i amb un sou desorbitat, està al marge de l’ètica pública».

El regidor ha assenyalat que són aquests nomenaments «a dit i entre companys de partit els que generen un gran malestar entre la ciutadania i fan créixer l’enorme desafecció que hi ha amb els càrrecs públics» i ha apel·lat al lideratge d’Amparo Marco per recuperar la confiança perduda.