Ghostbike
  • Els regidors de Catelló en Moviment i diversos membres de l’assemblea de l’agrupació electoral participen d’una marxa organitzada per l’entitat Castelló en Bici per retre homenatge al ciclista atropellat en aquest camí del terme de Castelló.

Una bici pintada de blanc i bloquejada a prop de l’accident mortal del passat 29 de gener al camí del Serrallo. Amb aquest gest el col·lectiu Castelló en Bici pretén recordar la tragèdia ocorreguda i donar suport al dret dels ciclistes a un viatge segur.

Es tracta d’una proposta nascuda als Estats Units el 2003 amb la intenció de sensibilitzar la població sobre els riscs amb què s’enfronten els ciclistes. El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha participat de la marxa junt amb altres regidors i membres de l’assemblea de l’agrupació electoral. Segons ha expressat s’han sumat a aquesta iniciativa «en condol i solidaritat amb la família i els amics del ciclista mort», i també ha afegit com a motiu «la necessitat de recordar que les principals víctimes d’una mobilitat basada en el tràfic motoritzat i privat som els vianants i els ciclistes».

Segons les dades de la DGT els ciclistes morts representen el 8% del total de morts en accidents de tràfic. En el cas de la ciutat de Castelló, segons les dades del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2007-2015, les deficiències de la xarxa ciclista són una de les causes de la manca de seguretat i de l’augment de la sinistralitat entre vehicles, vianants i ciclistes.

Castelló en Moviment s’ha presentat com un ferm defensor de l’ús segur de la bicicleta, «un transport ideal per a una ciutat com Castelló» en paraules de Del Señor. Alhora, ha emfatitzat que cal promoure un ús segur, «ja que els ciclistes som els que més riscs tenim per moure’ns per una ciutat pensada sols per a la mobilitat en cotxe. Esperem no haver de participar en més actes com aquest».