Transport Gratuit
  • La formació assembleària celebra la mesura, recorda el procés de negociació per aconseguir que es pose en marxa, i, assenyala la necessitat que l’Ajuntament pose en marxa més mesures ambicioses en matèria de rescat ciutadà.

Des d’inicis de Juliol, l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa abonaments de transport per a persones en situació de desocupació. El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha recordat que es tracta d’una proposta aprovada al ple del consistori del passat setembre a iniciativa del seu grup polític.

Els abonaments Activa’t, segons assenyala del Señor, pretenen facilitar la mobilitat dels aturats. Així, el regidor ha declarat que Castelló en Movimentconcentra els seus esforços en aquelles polítiques que garanteixen els drets socials i econòmics bàsics per a totes i tots. Aquest abonament va destinat a incrementar les oportunitats per a la recerca de treball.

Els resultats de les eleccions un avís per posar el peu en l’accelerador de polítiques més ambicioses de tall social.

En aquest sentit, Xavi del Señor, ha recordat que el passat novembre van iniciar un procés de negociació amb la regidoria de Rafa Simó, amb l’empresa concessionària, i amb tècnics de mobilitat interns i externs a l’Ajuntament. Aquestes reunions es van produir davant el malestar que va provocar en l’agrupació electoral l’anunci de l’àrea d’urbanisme d’abonaments de 18 euros mensuals per a les persones que cobren 646 euros, i de 9 euros mensuals si cobren 420 euros. A més a més, en les negociacions dels pressupostos Castelló en Moviment també va aconseguir destinar 150.000 euros per a aquesta nova bonificació per als desocupats. El regidor assembleari ha celebrat “aquest canvi significatiu de posició de l’equip de govern i la posada en marxa dels abonaments Activa’t amb preus simbòlics.” Finalment, aquests tenen un preu de 3 o 6 euros al semestre segons els ingressos per prestacions que tinguen els sol·licitants.

Finalment, del Señor ha aprofitat per a emfatitzar el paper que tenen els Ajuntaments per posar en marxa mesures d’aquest tipus, i considera els resultats de les eleccions un avís per posar el peu en l’accelerador de polítiques més ambicioses de tall social.