Carta Municipalista Banner
  • L’agrupació electoral confia que la candidatura “A la Valenciana” aposte per la màxima autonomia municipal, com a garantia de control democràtic de les institucions i d’apoderament ciutadà.

CONSULTA LA CARTA MUNICIPALISTA A LA CANDIDATURA “A LA VALENCIANA”

La formació assembleària ha llançat una Carta adreçada a la candidatura “A la Valenciana” en la que reclamen “una ferma aposta pel municipalisme”, alhora que carreguen contra les reformes legislatives que es van encetar amb la “reforma express” de l’article 135 de la Constitució Espanyola el 2011, i que han suposat un “preocupant procés de recentralització amb mesures austericides i un veritable obstacle per a la presa de decisions independents i democràtiques als ajuntaments”.

Aquest manifest compta amb el suport de Clàudia Varella, candidata al Congrés, regidors d’arreu del País Valencià, Emilia Sanchez-Pantoja, candidata al Senat, així com amb l’adhesió de 16 grups polítics municipalistes. A més a més, aquest manifest alerta sobre els tractats internacionals “que també contribuiran a erosionar encara més l’autonomia democràtica municipal, com són el TTIP, el CETA o el TISA”.

La intenció de Castelló en Moviment és buscar el compromís de “A la valenciana” amb mesures concretes com el derogar aquestes lleis; l’eliminació de les diputacions i la transferència cap als municipis, sempre amb el corresponent finançament de les competències; una major participació dels ajuntaments en els ingressos de l’Estat i de les comunitats autònomes; el compromís ferm de no signar cap acord internacional que minve encara més l’autonomia democràtica municipal.

Les candidatures signants són València en Comú, Ara Benicàssim, Tots i totes som Vinaròs, Segorbe Participa, Volem Foios, Llíria Puede, Asamblea Ciudadana Meliana, Alternativa por Navajas, Empoderem Massamagrell, Guanyar Cocentaina, Junts per Albocàsser, Junts per Ribesalbes, Altea amb trellat, Si es pot Finestrat, Guanyar Alcoi i Somos Anna.