- La formació assembleària defineix l’acord comercial amb Estats Units, conegut com a TTIP, com un greu atac a la sobirania dels pobles.
Després de les recents filtracions fetes públiques per Greenpeace sobre les negociacions que estan duent a terme les autoritats dels EUA i la Comunitat Europea sobre el tractat de lliure comerç conegut com a TTIP, han tornat a saltar totes les alarmes. Les conegudes com “TTIPLEAKS” tornen a posar de manifest els riscos que un tractat d’aquestes característiques suposa per a la sobirania dels pobles, limitant encara més la capacitat d’acció dels ajuntaments. Per açò, a proposta de Castelló en Moviment, l’ajuntament de Castelló se va sumar a la cada vegada més llarga llista de ciutats europees contràries a aquest tractat. En paraules del portaveu de la formació assembleària, Xavi del Señor, “ ja sabem que aquest tractat suposa un atac als serveis públics, ja que podrien passar directament a formar part de la borsa de negocis de les grans corporacions”. Del Señor es mostra preocupat en advertir que “fins i tot les regulacions sobre l’assistència sanitària a Espanya, a través del Sistema Nacional de Salut (SNS), podrien veure’s amenaçades.”
La mobilització ciutadana és imprescindible si volem aturar aquesta nova barbaritat.
Des de Castelló en Moviment alerten del risc que suposa obrir les portes a les grans empreses multinacionals, que, d’aprovar-se el TTIP, tindrien accés sense restriccions a la contractació pública. Per açò, del Señor adverteix que “aquest tractat al costat d’altres similars com el CETA, que és a punt de tancar-se amb Canadà, restringirà la capacitat dels governs municipals per a recolzar als proveïdors locals i sense finalitats de lucre, provocant la externalización de llocs de treball del sector públic a empreses privades, on el personal sovint es veu obligat a fer el mateix treball en pitjors condicions salarials i laborals”. I afig del Señor que “açò podria amenaçar la tendència creixent a la remunicipalización de serveis públics com l’aigua, les xarxes d’energia, els serveis de transport, la recaptació d’impostos, la recollida de residus urbans o el servei de grua”.
Segons el representant de la formació municipalista “la nostra obligació com a formació política és informar a la ciutadania dels riscos que correm davant aquest nou atac a les classes populars. Anem camí de mercantilizar qualsevol aspecte de les nostres vides, des dels recursos naturals fins a la salut, des dels nostres costums fins a la nostra cultura”.
Per açò, des de Castelló en Moviment conviden a l’Ajuntament de Castelló a intensificar la seua campanya informativa sobre el TTIP i fan una crida a la ciutadania a buscar informació sobre les conseqüències d’aquest tractat i actuar en consqüència. “La mobilització ciutadana és imprescindible si volem aturar aquesta nova barbaritat”, ha conclós del Señor.
La nostra obligació com a formació política és informar a la ciutadania dels riscos que correm davant aquest nou atac a les classes populars.
Castelló en Moviment anima a assistir el proper dimecres 1 de juny al Museu de Belles Arts de Castelló on el professor Juan Hernández Zubizarreta ens introduirà a la realitat del TTIP. Serà a partir de les 19:30 hores.