Casos Puntuales EDICRT20160419 0001 13
  • El setembre del 2015 la formació assembleària va demanar que s’apartara del Pacte Local d’Ocupació a les persones imputades per casos de corrupció, en referència a Rafael Montero, secretari general de la Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC). També ho va sol·licitar del president de la CEC, José Roca, membre del Consell Social de la Ciutat.

Fa mesos d’aquesta espera. Volem una postura més contundent d’Amparo Marco”. Així de diàfan s’ha mostrat el portaveu de l’agrupació electoral, Xavi del Señor, en referència a la continuïtat en dos organismes municipals -el Pacte Local d’Ocupació i el Consell Social de la ciutat- dels representants de la patronal castellonenca investigats per corrupció.

No sols cal actuar quan hi una sentència condemnatòria, també quan s’abusa del poder i es tenen comportaments èticament reprovables.

Aquests dos organismes estan presidits per l’alcaldessa, pel que del Señor dirigeix les seues paraules directament a Amparo Marco: “no és creible el discurs de la regeneració mentre no es faça dimitir als imputats d’aquests espais municipals. Quant de temps més ha d’esperar la ciutadania?“. La formació assembleària ha emfatitzat la necessitat de promoure el rebuig a la corrupció i defendre un consistori èticament irreprotxable per actuar sobre l’arrel de la corrupció: “no sols quan hi una sentència condemnatòria, també quan s’abusa del poder i es tenen comportaments èticament reprovables”.

La formació assembleària fa referència al cas de la CEC, una investigació en curs que afecta Rafael Montero, secretari de la CEC, i al seu president, José Roca. Des que el cas va saltar a la llum pública, han demanat en repetides ocasions un gest a l’alcaldia i que s’aparte als imputats mentre es resol la seua situació judicial. Avui en dia encara segueixen constant en el Pacte Local d’Ocupació i el Consell Social de la ciutat. Es dóna el cas que en aquest últim organisme també participa l’exalcalde socialista Antonio Tirado Jimenez, imputat per falsedat comptable, administració deslleial i delicte societari en la seua gestió del Banc de València.