Gurtel Contractes Municipals
  • Els populars bloquegen el debat en el ple d’abril d’una proposta dels municipalistes sobre els contractes de l’Ajuntament amb les empreses que han finançat il·legalment les campanyes del PP.

Enmig dels últims escàndols del PP amb la corrupció, el grup popular a Castelló ha fet un pas endavant per evitar que en el pròxim ple es debata i vote una proposta de l’agrupació electoral vinculada a la corrupció del PP en la trama Gurtel. La regidora Anna Peñalver ha indicat que es tracta d’una proposició perquè l’Ajuntament no signe contractes menors amb les empreses que han reconegut finançar il·legalment el PP.

Segons ha explicat la regidora dels municipalistes «per primera vegada en aquesta legislatura el PP ha vetat que arribe al ple una proposició, acollint-se a un defecte formal en l’ordre del dia, per evitar el debat i la posterior votació sobre la nostra proposta». L’explicació d’aquest bloqueig, seguint les declaracions de Peñalver, s’ha basat en «la negativa dels populars a variar un defecte en l’ordre del dia de la comissió plenària, tot i que la resta de grups polítics estàvem d’acord en realitzar-la».

«Evidentment pretenen obstaculitzar que en el ple parlem de la corrupció que els ofega» ha assenyalat la regidora.

La polèmica en l’Ajuntament de Castelló es produeix el dia que Esperanza Aguirre declarava en l’Audiència Nacional sobre el cas Gürtel, la Guàrdia civil registra les mercantils Indra i OHL pel suposat finançament il·legal del PP, i s’ha fet públic els obstacles que posava el Fiscal Anticorrupció a la detenció d’Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid. «Evidentment pretenen obstaculitzar que en el ple parlem de la corrupció que els ofega» ha assenyalat la regidora.

La proposta de Castelló en Moviment vol aconseguir que l’Ajuntament deixe de signar contractes menors amb les mercantils que han confessat finançar il·legalment el PP. Peñalver ha explicat que en la contractació menor «el consistori decideix amb quines empreses vol treballar i amb quines no, ja que té la potestat d’elegir a quines convida a presentar ofertes». Aquest marge de maniobra, segons indica la regidora, permet excloure-les d’aquests processos de contractació.