Declaracions Regidors
  • La formació assembleària insta a l’Ajuntament a personar-se com ens interessat en la redacció del projecte que ha d’estar llest en juny

Castelló en Moviment ha presentat esta setmana les seues 25 al·legacions al document estructural del Pla General d’Ordenació Urbana i, entre elles, inclou la petició a l’Ajuntament que es persone a la redacció del projecte de l’accés ferroviari sud al Port de Castelló per connectar amb la futura estació intermodal: «a juny ha d’estar llest eixe projecte i pensem que si la via no va soterrada hi haurà una nova cicatriu a la ciutat que allunyarà més als barris del sud de la resta de la ciutat», considera Xavi del Señor, portaveu de Castelló en Moviment .

La redacció del projecte d’eixe accés sud es va iniciar en setembre, en la proposta sobre la qual es treballa la via d’accés es construeix en trinxera, a l’aire lliure, però en el seu desenvolupament pormenoritzat encara es pot plantejar el seu desenvolupament soterrat.

«Eixe projecte pot condicionar el desenvolupament urbanístic de la ciutat en les pròximes dècades. Per a millorar la vida del veïnat dels barris del sud, cal que el traçat faja soterrat com a mínim des del terme d’Almassora fins al camí Roquetes, pensem que l’Ajuntament s’ha de personar en eixe projecte per demanar que siga així», afegeix Xavi Del Señor.

Així mateix, Castelló en Moviment també ha demanat una via verda paral·lela a l’Avinguda Enrique Gimeno per connectar els barris del sud de Castelló amb el centre i amb Almassora «segregada del trànsit rodat. Si es soterra la via, es podria millorar la connexió ciclo-peatonal amb els barris del sud de la ciutat en els pròxims anys», conclou el portaveu de Castelló en moviment.

Després del tancament de registre de les al·legacions, i mentre l’equip de l’Ajuntament dictamina les quasi 500 que han arribat, Castelló en Moviment haurà de negociar amb el govern la posició davant eixes al·legacions per a la votació definitiva del document estructural del Pla General d’Ordenació Urbana de Castelló, que encara tardarà algunes setmanes en arribar al Ple de nou.