Idees
  • La formació municipalista ha informat que aquest 2017 l’Ajuntament posarà en marxa diverses iniciatives negociades amb l’agrupació electoral per a promoure l’economia social i generar ocupació.

Dins del treball desenvolupat per Castelló en Moviment, segons les declaracions de la regidora Anna Peñalver, es troba el seguiment de diverses iniciatives del grup assembleari pactades amb l’equip de govern. «Aquests dies ens hem reunit amb FEVECTA per conéixer la situació de la Llançadora de Cooperatives. La valoració és ben positiva, calen més iniciatives semblants» ha declarat Peñalver. La regidora es refereix al projecte conveniat entre l’Ajuntament i la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) per a impulsar l’emprenedoria cooperativa, batejat com a Beta.coop, el qual ja està en marxa.

Una altra de les ajudes a executar per a aquest 2017 són 162.000 euros dedicats a la contractació per a empreses de l’economia social. Es tracta d’una proposta que s’ha incorporat al Pacte Local d’Ocupació, i, en paraules de Peñalver, pretén «fomentar els sectors econòmics generats per la societat civil i concebuts des de l’interés general de les comunitats on es porten a terme». En aquesta línia també consta en els pressupostos una partida d’ajudes per a projectes d’innovació social, el que Peñalver valora com «una oportunitat per donar suport a nous models econòmics».

La voluntat de la formació assembleària per avançar en aquestes propostes també es reflecteix en els Jornals de Vila, una proposta del Pacte del Grau en la qual els municipalistes han estat pressionant «insistentment» perquè es desenvolupe. «Per al 2017 vam apostar per una ampliació significativa i finalment es destinen 1,3 milions d’euros. Esperem valorar els Jornals de Vila del 2016 i que es pose en marxa els del 2017 com més aviat millor» ha declarat Peñalver.