Mapa Mobilitat 2
  • La reforma dels clots i la reposició de les voreres en un tram del carrer de Carcaixent se suma a les últimes queixes sobre obres municipals amb una execució que no compleix els criteris d’accessibilitat. Es tracta d’una obra adjudicada per 67.000 euros.

La reforma del carrer de Carcaixent s’ha convertit en un exemple dels problemes d’accessibilitat de la ciutat i la manca de control sobre les empreses que realitzen aquestes obres. Segons ha publicat a les xarxes socials el membre de l’assemblea de Castelló en Moviment, Benito Pérez, la reforma de les voreres d’aquest carrer «són un laberint per a les persones cegues, pel que vam demanar al consistori que exigira a l’empresa adjudicatària que desfera la malifeta seguint criteris d’accessibilitat».

Pérez ha expressat la «decepció» de Castelló en Moviment amb aquesta reforma, i, relata que de nou s’ha realitzat «en aquesta segona intervenció a càrrec de les brigades municipals sense complir els requisits perquè siga accessible per a les persones invidents». En les seues declaracions el membre de la formació municipalista es pregunta, «no hi ha cap tècnic a l’Ajuntament que entenga d’accessibilitat? Per què s’envia a les brigades a solucionar el disbarat realitzat per l’empresa adjudicatària?».

Per a Castelló en Moviment aquest és un exemple de la necessitat d’adequar els espais públics del municipi a un disseny accessible i d’augmentar el control sobre els contractes municipals. De fet, la formació política ha portat endavant diverses iniciatives a l’Ajuntament per afrontar aquesta problemàtica. Entre aquestes, la figura d’un Inspector d’accessibilitat i una nova Ordenança municipal. El membre de Castelló en Moviment assenyala que «tenim clar que no es pot arreglar tot d’un dia per a un altre, ja que hi ha molt per solucionar en matèria d’accessibilitat, però, és molt demanar que el que es faça nou o es reforme es faça bé?»

Aquesta queixa se suma a les realitzades aquesta setmana amb els problemes d’accessibilitat del carrer de la Farigola i de Montornés del barri Grapa, i, a la demanda perquè augmente el control de l’Ajuntament sobre les obres municipals, ja que diversos veïns han expressat el seu malestar amb l’execució de reformes en el grup Roquetes, en Grapa i Fadrell, així com el carrer Dolçainers del Grau de Castelló.