Declaracions Regidors
  • La regidora Peñalver es reuneix amb l’Agència Valenciana contra el frau i la corrupció amb la finalitat d’avançar en la posada en marxa de l’Oficina municipal contra el frau.

L’Ajuntament de Castelló va aprovar per unanimitat la creació d’una oficina municipal per combatre el frau. Es tracta d’un acord realitzat en el marc del ple extraordinari sobre corrupció celebrat el passat Febrer. Amb la finalitat d’avançar en la seua posada en marxa la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, s’ha reunit amb l’Agència Valenciana contra el frau i la corrupció al País Valencià.

En aquesta trobada van participar el director de l’Agència, Joan Linares, la directora de Prevenció, Formació i Documentació, Sílvia Vernia, i el cap de Gabinet de Relacions Institucionals, Comunicació i Participació, Emilio Alvarez. La regidora ha declarat que «la reunió ha servit per a conèixer l’activitat i les funcions de l’Agència, posar en comú instruments municipals en la prevenció de la corrupció i analitzar referents per a desplegar la infraestructura ètica de l’Ajuntament de Castelló». Castelló en Moviment i els responsables de l’Agència han coincidit en la necessitat de focalitzar esforços en l’àmbit de la prevenció, per les repercussions que això pot tindre sobre les arques públiques i sobre l’economia local.

L’Agència és un òrgan independent que, tal com llegim al seu portal web, té la finalitat d’enfortir l’actuació de les institucions públiques valencianes per a evitar que es produïsca un deteriorament moral i un empobriment econòmic que redunde en perjudici de la ciutadania valenciana. Així mateix, l’Agència es crea per a l’impuls de la integritat i l’ètica pública, i per al foment d’una cultura de bones pràctiques i de rebuig al frau i la corrupció.