Protocolo Desnonaments
  • La regidora Paz Beltran pregunta en el ple la posició dels grups polítics sobre la campanya d’exigències de la PAH.
  • El dissabte CsEnMov participarà en la manifestació a València pel dret a l’habitatge convocada per la PAH.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Castelló va presentar a tots els grups municipals la seua proposta de modificació de la llei estatal reguladora del dret a l’habitatge per cobrir les mesures mínimes per a fer front a l’emergència habitacional. La proposta havia de ser aprovada al passat ple de l’Ajuntament del 26 de Novembre però no va ser possible.

Tal com va expressar la regidora assembleària Paz Beltrán: “des del nostre grup li hem donat suport, però no ha tingut el de la resta de grups polítics. Per aquest motiu no ha pogut ser aprovada en este ple com a declaració institucional”.

des del nostre grup li hem donat suport, però no ha tingut el de la resta de grups polítics. Per aquest motiu no ha pogut ser aprovada en este ple com a declaració institucional

Per aquest motiu, en el torn de precs i preguntes, des de Castelló en Moviment van aprofitar per llançar a la resta dels partits polítics del consistori la demanda. “Esperem que aprofiten la campanya electoral per a publicar les seues propostes per garantir el dret a l’habitatge, per complir l’article 47 de la nostra constitució, i sumen les exigències que es reclamen des de la Plataforma” ha emfatitzat la portaveu adjunta Beltrán.

La PAH ha llançat una campanya a nivell estatal baix el nom “Sense les 5 de la PAH, jo no us vote! ” en les que es reclama als partits polítics que assumisquen aquestes exigències. En el consistori castellonenc la proposta no va obtindre suficients suports. PP, PSOE i Ciutadans es van mantindre al marge el que va bloquejar que la proposta pujara al ple. Les exigències de la PAH són la dació en pagament retroactiva, el lloguer assequible, aturar els desnonaments, l’habitatge social i els subministraments garantits.

Per seguir amb la campanya la PAH ha convocat una manifestació en València el dissabte 28 de Novembre a les 17h a la plaça de Sant Agustí. Des de Castelló en Moviment han confirmat la seua assistència.