- La regidora Peñalver considera que aquestes instal·lacions de titularitat municipal poden cobrir les necessitats de moltes entitats que reclamen espais públics per a realitzar les seues activitats.
DESCARREGA’T LA PROPOSICIÓ COMPLETA
A la ciutat de Castelló hi ha 36 centres d’ensenyament infantil i primària públics. Es tracta d’edificis i instal·lacions de titularitat municipal en alguns dels quals, fora de l’horari lectiu, es realitzen activitats extraescolars.
La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, assenyala que en els plans de la formació assembleària està «l’apertura d’aquests espais als seus barris, per descomptat, sense interferir en l’activitat de l’escola. Serviria per a potenciar la relació entre el teixit social més pròxim».
Amb una correcta coordinació es podrien emprar per a realitzar activitats en un entorn segur i proper.
La petició d’espais públics és una demanda constant d’associacions i ciutadans en l’Ajuntament. La proposta dels municipalistes planteja una primera fase d’apertura dels patis dels centres educatius fora de l’horari lectiu. Peñalver explica que «aquest seria el primer pas per a una progressiva apertura de la resta d’instal·lacions als barris». La majoria d’aquests centres municipals compten amb salons d’actes, tallers i biblioteques. La regidora assenyala que «amb una correcta coordinació es podrien emprar per a realitzar activitats en un entorn segur i proper».
Aquests centres es poden convertir en espais d’ús públic, fora de l’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolar.
Així, Castelló en Moviment ha registrat una proposició perquè els centres educatius es contemplen com a infraestructures a tenir en compte a l’hora de satisfer les demandes i necessitats ciutadanes d’usos d’espais públics per a les seues activitats. Peñalver afegeix que «es tracta de dotar de recursos a les entitats de la ciutat. Aquests centres es poden convertir en espais d’ús públic, fora de l’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolar».