Iñaki Vallejo 1
  • Vallejo critica el triomfalisme de Moliner en transparència i critica que «a Montán l’oposició té els armaris del despatx tancats en forrellat».

El President de la Diputació, Javier Moliner, va anunciar en roda de premsa este dimarts els èxits del govern provincial en el desplegament de les polítiques de transparència, tant en la Diputació, com en els municipis de la província de Castelló.

En canvi, per al diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo «eixe triomfalisme cosmètic no es correspon amb la realitat: consorcis de la Diputació continuen en l’opacitat absoluta, el govern ens dificulta a l’oposició l’accés a alguna informació clau, com el document 347 de pagament a proveïdors per vore quines empreses s’emporten els diners públics». I, en el terreny municipal, «per molt que s’hagen creat desenes de portals de transparència a cada poble, la majoria no tenen ni un contracte publicat. I fins i tot hi ha alcaldes del PP, com el de Montán, que té els calaixos de les dependències de l’oposició tancades amb forrellat».

Eixe triomfalisme cosmètic no es correspon amb la realitat: consorcis de la Diputació continuen en l’opacitat absoluta, el govern ens dificulta a l’oposició l’accés a alguna informació clau.

En el mateix sentit s’expressa l’agrupació electoral Montán 2015, amb 2 regidores a l’ajuntament i única oposició del PP: «quan per fi el govern ens va facilitar un despatx després de 2 anys, ens vam trobar tots els armaris tancats amb forrellats. No tenim comissions informatives, la documentació que va a Ple se’ns passa amb molt poca antelació. L’Ajuntament no s’esforça perquè el veïnat estiga assabentada del treball municipal, els recursos per donar a conèixer la informació rara volta s’actualitzen…».

L’Ajuntament no s’esforça perquè el veïnat estiga assabentada del treball municipal.

Vallejo, que va visitar fa unes setmanes a l’agrupació Montán 2015, considera que «la transparència per a Moliner és un element cosmètic que serveix per fer un parell de rodes de premsa a l’any, però la seua aplicació en els municipis i les institucions de la província és inexistent. No té cap interès en afavorir la rendició de comptes i la participació ciutadana, és molt cínic presumir de transparència quan els seus alcaldes tanquen amb forrellat els despatxos de l’oposició», afegeix el diputat provincial de Castelló en Moviment.